Doei paalfotografen: Insta blokt voortaan dickpics

Het is één van de goorste en meest onbevredigende pics die je kunt sturen: een foto van je eigen paal. Tenminste, als-ie niet wordt verwacht en niet wordt gewaardeerd door de ontvanger.

En, helaas-helaas, gebeurt ‘het’ in ons telefoonsamenleving regelmatig. ‘Het’ is het versturen van ongevraagde dickpics via bijvoorbeeld Insta DM. Je zou denken dat iedereen met een beetje verstand in zijn linkerteen het niet doet, maar het tegendeel wordt elk weekend bewezen.

Geen naaktfoto’s meer via Insta DM

Gelukkig gaat het socialmediaplatform daar nu iets tegen proberen te doen. Er wordt gewerkt aan een functie die naaktfoto’s automatisch gaat blokken. Kijk, een beetje goed nieuws in de slecht-nieuws-vijver.

, <strong>Doei paalfotografen:</strong> Insta blokt voortaan dickpics
Foto: Bigstock

Onderzoek

Eén van de hoofdredenen voor het ontwerpen van deze filter is een recent onderzoek uit de VS. In dit onderzoek kwam naar voren dat 33 procent van de vrouwen onder de 35 jaar weleens te maken heeft gehad met seksuele intimidatie. Maar niet alleen dames hebben er last van; in het onderzoek komt naar voren dat ook 11 procent van de mannen ongewenste seksuele berichten heeft gekregen. Heftige resultaten, en het zal een ware verademing zijn als dit sterke staaltje techniek écht werkt.

Instagram gaat ‘vieze plaatjes’ herkennen met kunstmatige intelligentie. Dat kan niet alleen ingezet worden voor naaktplaatjes, maar ook voor schelden, bedreigingen, pestgedrag enz. Op die manier gaat Insta werken aan een betere wereld. Want eerlijk is eerlijk: het is toch echt een onderdeel geworden van onze wereld.

, <strong>Doei paalfotografen:</strong> Insta blokt voortaan dickpics

Source:
LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…