Soenil Bahadoer x Laphroaig: 2-sterren Whisky Food Truck Experience

Op 3 november wordt Lagerwal in Amsterdam omgetoverd tot de Laphroaig’s Food Truck Experience. Betekenis? Er worden culinaire streetfoodgerechten en whiskycocktails geserveerd door niemand minder dan de tweesterrenchef Soenil Bahadoer.

Deze culinaire ervaring wil je écht niet missen.

Laphroaig Food Truck Experience by Soenil Bahadoer

We kregen de kans om dit menu alvast te proeven en reden met een stevige Jeep 4×4 van Amsterdam naar Buitenplaats Beekhuizen in Velp voor de ultieme whiskyproeverij. Dit evenement bestond uit een wildplukwandeling in de omliggende natuur op de Veluwe, een cocktailcursus waarbij de geheimen van Laphroaig aan bod kwamen, en last but not least, een onvergetelijke whisky- en foodpairing. Laatstgenoemde bracht de smaakbeleving van Laphroaig op een ongekende wijze tot leven. De essentie van het whiskymerk werd tot in de kleinste details onthuld.

, <strong>Soenil Bahadoer x Laphroaig:</strong> 2-sterren Whisky Food Truck Experience
Foto: Laphroaig

Taste Trailblazers

De Taste Trailblazers toonden zich moderne, culinaire pioniers die de smaakindustrie naar nieuwe hoogten tillen. Dat deden ze door hun expertise te combineren met Laphroaig-whisky en de essentiële elementen van Laphroaig, zout, turf en vuur, overal in door te vertalen. Chef Soenil Bahadoer en chef Carl Gast hebben deze ingrediënten omarmd en laten zien dat open vuur de sleutel is tot het creëren van prachtige gerechten in de Laphroaig’s Food Truck Experience. Een ongeëvenaarde culinaire ervaring, doordrenkt met passie en vakmanschap, waar smaakcombinaties tot leven komen in de authentieke Laphroaig-sfeer.

Wat kun je verwachten op 3 november?

Het goede nieuws is dat je dit speciale streetfoodmenu zelf kunt proeven op 3 november bij Lagerwal Amsterdam. Je kunt hier genieten van een walking diner met karakter en finesse van een tweesterrenchef, met bijpassende cocktails van Brand Ambassador Lewis Thomson en een amuse van chef Carl Gast. De elementen zout, turf en vuur, kenmerkend voor Laphroaig, komen vanzelfsprekend terug in dit menu. Voor €95 ben je verzekerd van een topavond en een unieke ervaring. Hier kun je de Food Truck Experience boeken, en dit staat op het menu:

  • Amuse gemaakt door Carl Gast – Laphroaig 10 Smokey Paloma cocktail
  • Roti paling: roti in een nieuwe stijl, nu met gerookte paling – Laphroaig Quarter Cask cocktail
  • Bara lam: een gefrituurd Surinaams broodje, rijkelijk belegd met lamsvlees – Laphroaig Select cocktail
  • Dessert: passievrucht, mango & kokosnoot, een afsluiter met een exotische twist – Laphroaig 10 Sherry Oak cocktail