Hier is de Kia Concept EV9: hypnotiserend futuristisch

CREDITS: Kia

Dat Kia leven in de toekomst blaast, weten we inmiddels. De laatste generaties van het merk stralen veelal strakheid, esthetiek en innovatie uit. Aan het nieuwe toekomstboek – dat Kia op dit moment schrijft – wordt nu een nieuw hoofdstuk toegevoegd: de Concept EV9. Een SUV, maar dan ff he-le-maal anders.

Kia EV9 Concept: Bold for Nature

Oké, oké, in de titel vermeldt Kia nog dat het gaat om de Concept EV9, maar het is meer dan een showauto. Deze jongen wordt in 2023 naar verwachting geproduceerd. En één blik op de foto’s zegt genoeg. Dit is een sterk staaltje omdenken van de Zuid-Koreanen. De Concept EV9 toont hoe een SUV effectiever, stijlvoller, lekkerder en toekomstgerichter kan worden ingericht. Het hoogtepunt? Het draaiende interieur, waardoor je met jouw maten een potje kunt kaarten tijdens je roadtrip. Als je stilstaat dan, hè.

Kia EV9, Hier is de Kia Concept EV9: hypnotiserend futuristisch
Foto: Kia

Meer dan een gezinsauto

Een SUV is misschien wel een ruime ‘gezinsauto’, maar door het hypermoderne exterieurdesign van de Concept EV9 gooien je hersenen die term linea recta de prullenbak in. Dat wordt ook nog eens gecombineerd met een emissievrije aandrijflijn en een strakke binnenruimte die bol staat van de modernste technologie. En tja, dan weet je genoeg… Dit is de next step van Kia.

Even over dat ‘hypermoderne exterieurdesign’. De aantrekkelijkheid van de auto zit ‘m vooral in de rechtopstaande houding. Dit straalt een extraverte, avontuurlijke lifestyle uit.  Daar heeft Kia ook zijn redenen voor gehad, want de Concept EV9 is ontworpen aan de hand van de ‘Bold for Nature’-ontwerppijler. Een ontwerp dat sowieso duimpjes langs de A2 gaat verdienen door de scherpe lijnen en de hooggeplaatste spatborden.

Waar de fysieke grille vaak een gespreksonderwerp is bij bezineslurpers, hebben stekkerauto’s die helemaal niet nodig. Maar Kia heeft er wel iets cools van gemaakt. De voorkant van de Concept EV9 is volledig in carrosseriekleur uitgevoerd. Ziet er vet uit, en de lichtshow bij de ‘koplampen’ maakt het nog dikker. Hierdoor wordt het elektrische hightech karakter van de SUV extra benadrukt en het is een hommage aan de natuur. Je weet wel: als onderdeel van de bold for nature-gedachte.

Kia EV9, Hier is de Kia Concept EV9: hypnotiserend futuristisch
Foto: Kia

Natuurlijk stijlvol, ook van binnen

Die gedachte wordt ook binnen doorgetrokken. Kia heeft een een transformatief interieur gebolwerkt dat aanvoelt als een lounge. Plaats daar ook nog een groot panoramisch dak boven, en je bent ín een auto één met de natuur. Dat komt grotendeels om de Concept EV9 geïnspireerd is op water. Niet alleen qua kleur zie je water terug, maar ook de materialen hebben ermee te maken. Zo is de vloer van het interieur mede gemaakt van oude visnetten en bestaat de stoelbekleding uit gerecyclede plastic flessen en wol-vezels.

Kia EV9, Hier is de Kia Concept EV9: hypnotiserend futuristisch
Foto: Kia

Chillen tijdens de reis

De Concept EV9 is ook de toekomst voor qua nieuwe reiservaringen. Er komen drie verschillende modi voor het interieur, waardoor je áltijd de ideale reis hebt.

Active Mode

De naam zegt het al: tijd voor actie. Deze modus vlam je aan als je voor de optimale rijervaring gaat.

Pause Mode

De Pause Mode is voor de toepers, gezelligheidsdieren en levensgenieters. Als de Concept EV9 stilstaat kan je deze modus activeren. De stoelen draaien om, waarna de eerste rij en de derde rij elkaar kunnen zien. De tweede rij stoelen kan je gebruiken als tafel. Daardoor heb je dus een eersteklas lounge met als kers op de taart natuurlijk het panoramisch dak boven je hoofd.

Enjoy Mode

In de Enjoy Mode wordt de Concept EV9 omgetoverd tot relaxruimte. Alle drie de zitrijen draaien om, en de achterklap gaat open. Daardoor komen alle mensen in contact met buiten. En daar draait het dus allemaal om: bold for nature. 

Goed, zoals gezegd staat in de titel nog ‘concept’, maar de bedoeling van Kia is duidelijk. Dit gaat, na de EV6, the next big thing worden. Daar zijn wij van overtuigd.

Foto’s: Kia