Joshua Nolets favorites

CREDITS: Jasper Loeffen

Eén van de tofste interviews die ooit in ons 10-jarig bestaan voorbij is gekomen: het coverinterview van MANIFY Magazine #4. Niemand minder dan Joshua Nolet sierde de buitenkant van ons vierde kindje, en zéér openhartig sprak hij de mensen toe als speech op papier.

Destijds, iets meer dan een jaar geleden, sneden we vijftien persoonlijke topics aan; soms heavy, soms wat luchtiger. Over het vaderschap, het verlies van zijn eigen vader én diepe depressies, maar hij gaf ons (en de lezers) ook levenslessen, deelde zijn dromen én zijn persoonlijke favorites. Laatstgenoemde willen we nog een keer met je delen, want iedereen wil een kijkje in de keuken van Chef’Specials frontman.

Joshua Nolets levensvisie-vormers

Joshua’s visie op de wereld is gevormd door deze persoonlijke favorieten/onderdelen van zijn leven. Hij vertelt in geuren en kleuren waarom.

LeesVOER // Een boek dat veel voor je heeft betekend? 

‘Tijdens de shoot had ik The Book of Joy bij. Daar heb ik heel veel aan gehad. Je hebt eigenlijk een first row seat bij een gesprek tussen Dalai Lama en Desmond Tutu. In het boek hebben ze het heel lang over wat geluk nou precies is. Zeker toen ik veel aan struggelen was, was het voor mij een heel dierbaar boek. Het hielp mij om op een afstand te kijken naar mijn eigen lijden. Een supermooi gesprek tussen twee oude knarren.’

, <strong>Joshua Nolets</strong> favorites
Foto: Jasper Loeffen

LuisterVOER // Wat luister je als je geen Chef’Special luistert?

‘Een groep die veel voor mij heeft betekend is The Roots. Ik luisterde vroeger veel naar hiphop, bijvoorbeeld naar Tupac, maar toen deze band kwam, was ik echt verkocht. The Roots maakt ook hiphop, maar dan met een liveband. Dat had ik nog nooit gehoord of gezien. De rapper Black Thought is echt een woordkunstenaar en hun drummer is misschien wel de allercoolste drummers die ooit heeft geleefd. Vooral Things Fall Apart uit 1999 heeft een grote impact gehad op mijn leven. 

Hiphop werd ineens veel rijker voor mij. Ik dacht: ‘Dit moet ik ook gewoon gaan doen.’ Hoe vet is het dat je tijdens hiphop ook een gitaarsolo kan doen? Of dat je kan switchen naar rock tijdens een act?

, <strong>Joshua Nolets</strong> favorites
Foto: Jasper Loeffen

Drink- en eetVOER  // Favoriete drank en signature dish?

Ik vind het altijd leuk om mixjes te maken. Toen we toerden door de VS hadden we in onze bus tien dozen met Ketel 1. We hadden zo’n kist voor apparatuur omgebouwd tot koelbox en daar heb ik de Chef’Special Mule bedacht: ginger beer, Ketel 1, limoensap, verse gember en een klein bittertje. Een onwijs lekkere fresh cocktail met bite.

Koken deed ik zelden, maar als ik vroeger indruk wilde maken op een meisje, maakte ik mijn famous scrambled eggs. Ik bak het heel kort in een hete pan, zodat het juicy blijft. Het mag niet droog worden.’

KijkVOER // Welke films en series moeten we nog een keer zien van jou?

‘Ik heb in beide categorieën drie classics. Qua series: The Wire, Succession en Euphoria. Vooral The Wire vind ik heel nice. Qua films ben ik een Christopher Nolan-fan: The Dark Knight vind ik echt één van de vetste actiefilms. Verder vind ik The Departed van Martin Scorsese héél dik en Heat met Robert de Niro en Al Pacino is voor mij een klassieker.’

VerVOER // Omdat je veel onderweg bent, zit je veel in de auto. Je hebt zelfs een collab met Peugeot: je rijdt in de 3008, die jij respectvol The Black Mamba noemt. Een plug-in hybride, electric dus. Hoe belangrijk is een auto voor je?

‘Een auto is voor mij vrijheid. Als ik even mijn hoofd moet legen, stap ik gewoon in en ga ik even cruisen. Vaak gooi ik mijn surfboard op het dak en pak ik een zonsondergangetje mee. Het heeft iets meditatiefs. Zeker als je niet weet waar je heengaat. Soms pak ik The Black Mamba (mijn Peugeot 3008), zet ik een goede plaat op en ga ik effe rollen. De ene keer check ik in bij iemand die ik lang niet heb gesproken, de andere keer schrijf ik in de auto. Ik zet wat muziek op dat we hebben gemaakt, zet een voice memo aan en ik begin gewoon te freestylen.

Mijn auto voelt een beetje als mijn homie. Hij rijdt zo superchill, zo smooth, dat ik in een ontspanningsmodus kom na een show. Ik kom gewoon uitgerust ergens aan na een ritje. The Black Mamba has my back, weet je wel. Die auto is er gewoon voor me, hij voelt heel steady. Ook nu met Coco in een autostoeltje: het voelt safe, het voelt protected. Terwijl de auto ook nog sexy is, attitude heeft en een beetje badass overkomt. Hoe cool is die combi?

The Black Mamba has my back’

, <strong>Joshua Nolets</strong> favorites

Source:
LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…