Iconische haarstijlen die vrouwen niet meer terug willen zien

Menig man heeft wel eens een bad hair day. Het is zelfs ons wel eens gebeurd dat we met een geëlektrocuteerd kapsel de deur uitgaan.

Maar sommige mannen hebben élke dag een bad hair day, en dat komt soms door de kapper, maar vaker door de man in kwestie zelf.

Slechte keuzes zorgen voor haarstijlen die elke vrouw haat

Want ook wij hebben wel eens de spontane ingeving gekregen om een buzzcut te nemen. Of om ons haar voor de komende drie jaar te laten groeien en dan een manbun van hier tot ginder te dragen. Thank god dat we daarna een wijze vrouw naast ons hadden die ons overtuigde om er toch maar van af te zien. Misschien heb jij die niet naast je op de bank zitten, dus in dat geval helpen wij je. We hebben de haarstijlen die élke vrouw haat op een rijtje gezet. Als je het overweegt om een van deze looks te rocken, denk dan alsjeblieft nog een paar keer na.

Jezus op aarde haarstijl

Als je naar de foto van Brad Pitt met een Jezus-geïnspireerde haarstijl kijkt, dan ziet het er nog niet eens zo heel slecht uit. Nou, dat komt omdat het Brad Pitt is. Als jij met deze look op de Dam rondloopt, denken mensen waarschijnlijk dat je aan het bedelen bent. Als je deze haarstijl wilt rocken, moet je het héél goed bijhouden. En zelfs dan is het een lastige look om te rocken.

De white boy braids

We kunnen er niet omheen dat wij in het verleden best wel eens jaloers zijn geweest op David Beckham. De man was zowel op het veld als in de fashion scène een van de invloedrijkste personen. Maar sinds zijn Riff Raff-achtige look, kijken we toch iets minder serieus naar zijn stijlkeuzes. En als zelfs David Beckham deze stijl niet kan rocken, dan lukt het jou waarschijnlijk ook niet. Don’t shoot the messenger. 

Het kokosnoot kapsel

Als je eruit wilt zien als iemand die zijn moeder inhuurt als kapster, dan moet je voor het kapsel gaan waarmee Jim Carrey furore maakte in Dumb & Dumber.  We kennen geen enkele vrouw die dit ook maar semi-aantrekkelijk vindt. We gaan er voor het gemak maar even vanuit dat je een weddenschap hebt verloren als je met dit kapsel door de straten slentert.

Frosted tips haarstijl

Justin Timberlake met frosted tips: een iconische look. In 1998. Dat dan weer wel. Ondertussen zijn we 25 jaar verder en mogen we concluderen dat dit tegenwoordig niet meer door de beugel kan. En terecht trouwens. Vrijwel elke man die tegenwoordig nog de schandalige keuze maakt om frosted tips te nemen is een wannabe hipster of heeft een midlife crisis.

Laat de paardenstaarten aan de vrouwen over

Dit is zo’n kapsel die wij ook wel eens hebben overwogen, maar waarna binnen een paar seconden onze nuchtere geest weer de overhand nam. Gelukkig maar, want met een man bun staat eigenlijk synoniem voor een out of bed-look. Althans, bij de meesten dan. In alle eerlijkheid: een man bun kán best nice zijn, maar over het algemeen zijn mannen het gewoon niet gewend om hun haar op een dagelijkse basis te verzorgen. En dat is bij deze look wel een vereiste, anders dan ziet het er allesbehalve fris uit.

LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…