Grootschalig onderzoek: waarom een powernap op kantoor goed werkt

CREDITS: Bigstock

We kennen wel een paar manieren waardoor je binnen no time op gesprek wordt gevraagd met de big boss op werk. En niet voor een promotie of iets in die trant, maar om even ouderwets op de vingers getikt te worden.

Een dutje doen op je werkt hoor zeker bij die manieren, toch is het eigenlijk een heel goed idee.

Waarom jij gewoon een dutje moet houden op werk

Laat je baas maar lullen, joh. Jij weet wel beter. Het houden van een klein dutje op je werk heeft namelijk best veel voordelen. Het zorgt namelijk voor extra productiviteit, creativiteit en bovendien een beter geheugen. Zo blijkt uit een onderzoek van de Britse Biobank. Ja, als je dat aan die baas van je vertelt is die wel weer stil. Aan het onderzoek deden 35.000 deelnemers mee en uit deze studie is er een direct verband getoond tussen een grotere hersenvolume en mensen die regelmatig een schoonheidsslaapje inlassen.

migraine-2
Foto: Bigstock

Nog meer bewijs in het voordeel van dutjes

Er wordt al een hele tijd ‘geslapen‘ op het feit dat dutjes best handig zijn. Uit 54 verschillende rapporten van 2002 tot 2002 blijkt al dat mensen die gebruik maken van dutjes een middelgroot voordeel hebben bij meerdere cognitieve testen. Hier valt onder andere geheugen, aandachtsspanne, probleemoplossend vermogen, zelfbewustzijn, emotionele regulatie en zelfbewustzijn onder. Ook is gebleken dat de hersenen van mensen die regelmatig dutten 6,5 jaar veroudering compenseren ten opzichte van mensen die geen dutje doen. En door deze tests, is het zelfs zo dat sommige werkgevers ondertussen slaapruimtes hebben geïnstalleerd om de werkgevers hun welverdiende dutje aan te bieden.

Deze bedrijven doen al mee

Lijkt een plek waar jij rustig een dutje kan doen nou een dreamjob? Dan raden we je aan om alvast te solliciteren bij Ben and Jerry’s, Nike en Google. Dit zijn namelijk de bedrijven die momenteel al werknemers overdag een klein dutje laten doen. En ook in Groot-Brittannië zijn ze ondertussen op de hoogte van de onderzoeken: sinds 2018 is de Britse National Health Service begonnen met slaapcabines installeren voor ziekenhuispersoneel dat vermoeid is. Wij hebben onze cv’s vast gemaild.

powernap, <strong>Grootschalig onderzoek:</strong> waarom een powernap op kantoor goed werkt
Foto: Screenshot The Social Network

 

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…