Alles wat jij kan leren van stijlicoon ‘The Fresh Prince of Bel-Air’

CREDITS: NBC

Als we zeggen dat The Fresh Prince of Bel-Air kandidaat is voor beste show ooit, dan spreken we alleen maar facts. En als we de titel voor beste stijlicoon benoemen, dan mogen we Will Smith als fresh prince niet vergeten in de rankings.

Will Smith brengt op twee manieren heel veel inspiratie

Tussen 1990 en 1996 heeft Will Smith ons niet alleen als acteur omver geblazen, maar heeft hij bovendien kleding wise voor heel veel inspiratie gezorgd. Zelfs anno 2022 nog. Misschien kwam het ook een beetje door het verhaal van The Fresh Prince of Bel-Air, maar toch, Smith had stijl. Héél. Veel. Stijl. Wij vertellen je dan ook alles wat je kan leren van het ware stijlicoon dat Will Smith is.

Patronen in overvloed

Hebben we het over de koning van patronen – en daarmee doelen we niet op lachgas – dan hebben we het over Will Smith. Het riekte eigenlijk een beetje naar tovenarij. Als we iets mogen leren van The Fresh Prince of Bel-Air, dan is het wel om absoluut niet bang te zijn voor gewaagde fits. Een gestreepte vintage tee van Levi’s combineren met gestipte BIG DOGS shorts? Will Smith zorgde er wel voor dat het er goed uit zag.

The Fresh Prince of Bel-Air is kleurrijk as f*ck

Een fit van Will Smith was tussen 90′ en 96′ niet compleet zonder kleur. Een verfrissend contrast met de rest van de community waar de serie zich afspeelt. Bel-Air zat vol met snobs, maar Will deed het anders. Vooral tijdens de vroege seizoenen heeft Will ons overtuigd van zijn stijlkunsten met de iconische neon look. Oké, een volledige neon-look willen we niet aanraden, dat kan alleen Will Smith rocken. Maar een paar neon-elementen op je shirt of schoenen kan heel dik zijn.

Meng je Jordans met baggy jeans

Mensen lijken maar niet te weten hoe je Jordans moet dragen. En dat terwijl The Fresh Prince of Bel-Air allang heeft aangetoond hoe het moet: met baggy jeans natuurlijk. Als je een paar afleveringen van de serie hebt gezien, kan het niet anders dan dat je Will Smith in baggy jeans met Jordan 1s, 12s of 11s hebt gezien. Een visionaire man was het, want tegenwoordig lopen heel veel streetwear modellen met dezelfde outfit rond.

Geruite overhemden en vestjes

Een seizoen van The Fresh Prince of Bel-Air is niet compleet zonder Will Smith die met een geruite overhemd vastgeknoopt om zijn middel langsloopt. Hij gebruikte het altijd om matchende fits een beetje te breken, en zo meer variatie aan zijn fit toe te voegen. Dat kan jij ook wel.

Een andere manier die die had om meer laagjes toe te voegen aan zijn outfit, waren vestjes. Het leek wel alsof het productieteam een waar magazijn aan vesten had klaarliggen, want deze zag je overal verschijnen. Smith was een kunstenaar in het toevoegen van texturen en kleuren. We raden wel aan om het iets minder heftig aan te pakken dan Smith zelf, hou het lekker rustig, dat is met zoveel laagjes al voldoende.

Nog niet genoeg inspiratie door The Fresh Prince of Bel-Air? Check dan hier al onze fashion artikelen.

Source:
NBC
LEES OOK
MANIFY Gift Guide: Father’s Day
Ja, ja. De dag waarop je jouw ouweheer in het zonnetje gaat zetten, komt er weer aan. En dan hebben we het natuurlijk over Vaderdag. Wat heeft-ie…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…