De beste hiphopalbums van dit jaar (tot nu toe)

CREDITS: Cover album Hope - NF | NF Real Music

Als we onze Spotify Wrapped moeten geloven, dan zijn we ware hiphopjunkies.

En als we op een festival staan, dan wordt dat compleet bevestigd. Geen enkel liedje gaat voorbij zonder dat wij de tekst mee schreeuwen.

Beste albums in hiphop scene ranken 

Daarom hebben wij het gevoel dat we wel een kritische jury zijn als het op muziek aankomt. Een slecht nummer gaat bij ons meteen af, terwijl de hitjes in onze afspeellijst er juist voor zorgen dat de volumeknop overuren draait. En omdat onze afspeellijst rijkelijk gevuld is met hiphopnummers, voelen we ons geroepen om de hiphopalbums van het afgelopen jaar maar eens te beoordelen. Dus, bij deze: de beste hiphopalbums van dit jaar. Tot nu toe dan hé.

Hope – NF

Wat ons betreft één van de meest getalenteerde artiesten van deze eeuw: Nate Feuerstein, oftewel, NF. Met zijn rauwe emotie en ongekende storytelling ability, neemt hij je elk nummer weer mee in een rollercoaster van emoties. Tijdens zijn nieuwe album’Hope is dat niet anders. Vooral zijn nummer ‘Mama‘, waarin hij terugkijkt op het verliezen van zijn moeder op jonge leeftijd, is een absolute tranentrekker. Alle nummers van NF hebben een bepaalde lyrische basis die nooit een ondergrens aantikt. Zelfs tijdens zijn ‘cocky‘ nummers als Suffice, Careful, Turn My Back en Let Em Pray flext hij alleen op een humble manier. Op 30 september staat NF in Amsterdam om zijn nieuwe album aan Nederland te laten horen en reken er maar op dat wij er bij zijn.

Unfinished Business – Fredo

Door naar de geluiden van de Engelse straten met Fredo’s nieuwe album Unfinished Business. Sinds zijn nummer 1-hit Funky Friday samen met Dave, luistert elke hiphop liefhebber in de UK naar de ongeremde en rauwe teksten van de man uit Londen. Met zijn nieuwe album zet hij de lijn van de afgelopen jaren fijntjes door. Nummers als Girls, Everybody Knows en Quarter Past 3 tonen aan waarom Fredo één van de succesvolste Britse rappers in de industrie van het moment is.

College Park – Logic

De man die met pensioen ging en binnen no time toch weer de microfoon oppakte: Logic. Zijn wij heel blij mee trouwens, want daardoor mogen we nog eventjes genieten van nieuwe geluiden zoals hij met College Park brengt. Iedereen kent zijn ongekende breath control waarmee hij complexe rijmschema’s en flows creëert. Tijdens College Park showcased hij dat weer eens op magische manier. Tijdens dit album heeft hij heel veel samenwerkingen die de variatie van het album alleen maar ten goede komen.

Russ – Santiago

De ‘cocky guy‘ van de hiphopindustrie: ja, dan hebben we het over Russ. Tegenwoordig zijn vrijwel alle nummers van Russ door hemzelf geproduceerd, gemixed, gemastered en geschreven. Tja, dan is een beetje confidence ook wel terecht, toch? Tijdens zijn nieuwe album Santiago laat Russ zichzelf van een iets zachtere kant zien en slaat hij een nog melodischere weg in dan voorheen. Bovendien zet hij zijn vocals steeds meer in de spotlights. Met verve trouwens. Voor de echte hiphopliefhebbers onder ons: Russ showcased met nummers als I Love You Boy, Enough en The Wind nog altijd zijn rauwe rapkunsten. Voor ieder wat wils dus met dit album.

Lil Wayne – I Am Music

Oké, we spelen compleet vals in dit lijstje, maar als het om Lil Wayne gaat dan boeit het ons he-le-maal nada. In het ‘nieuwe album’ I Am Music van Wayne zitten namelijk maar een paar nummers die daadwerkelijk dit jaar zijn geproduceerd. De rest van het album is gevuld met oude bangers van Lil Wayne die geremasterd zijn. Afijn, elk beetje muziek van Wayne uit dit jaar is voor ons genoeg reden om hem in dit lijstje te plaatsen. En, eerlijk is eerlijk, de nieuwe nummers met onder andere DMX mogen er ook zeker zijn.

Austin – Post Malone

Post Malone is eigenlijk de brug tussen pop en hiphop. Tijdens zijn nieuwe album Austin, bewijst ‘ie dat nog maar eens. Een nummer als Something Real, is zonder twijfel een nummer waar zowel de hiphop- als popliefhebber van kan genieten. Misschien is de traditionele boom bap junkie het niet helemaal eens met deze vermelding, maar we hebben nieuws voor je, amigo: anno 2023 is óók de hiphopindustrie veranderd. Get over it. Het vermogen van Post Malone om keiharde nummers te creëren die hier en daar ook nog een gevoelige snaar raken, is er eentje die zeker gewaardeerd moet worden.

Source:
LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…