Drankpetanque in de Jeu de Boules-bar in Utrecht!

CREDITS: jeudeboulesbar

Remember? Die stoffige banen op Camping Municipal in Zuid-Frankrijk? Jij stond daar met je kleine kleuter-armpjes met zware ijzeren ballen te slingeren, terwijl je ouders een lekkere pastis aan het nippen waren aan de zijkant. Jij kreeg natuurlijk geen slokje. Stond je dan met je jaloerse oogjes.

Goed. Niet het meest spannende spel ever, maar hey: nostalgisch om het nog een keer te doen. Combineer dit met een flinke variëteit aan alcoholische drank en je hebt hét recept voor een tof avondje uit met je vrienden. Óf je ouders, ga jij dit keer aan de kant staan met een fles sterke drank.

Jeu de Boules-bar Utrecht

In Utrecht kregen ze het zelfde idee – wellicht half beschonken op de baan van Bison Bowling, maar goed dit is een aanname – om zelf ook zo’n tent te openen, maar dan met petanque. Dat is Frans voor jeu de boules. Snap je?

Fijn. Drankpetanque dus! Roy Goorts is het creatieve brein achter deze succesvolle tent aan het Paardeveld. Wij bedanken hem dan ook voor de fijne uitvoering van zijn concept, want eerlijk is eerlijk: die bar ziet er top uit!

Dus als je een keer een potje ballen wil gooien en daarnaast ook graag een snackje eet, een slokje drinkt en een dansje uitvoert; dan is dit je plek. Reserveer wel even, want deze tent gaat sky high.

Spelletjes in barren

In het buitenland zien we het al jaren in de kroeg: tafeltennis, tafelvoetbal, darten. Vooral in vakantie-oorden zie je dit soort tenten terugkomen. Maar steeds vaker krijgen ze ook in de grote steden een plekje, met Londen voorop. Hier vind je ping-pong barren, zoals Bounce, en dart-barren, zoals Flight Club. Beide met heuse videomapping, waardoor de spelletjes een stuk interessanter worden.

Een spot reserveren in deze hippe toko’s is niet makkelijk, want ze kunnen de populariteit niet aan.

Wie weet gaan we in de toekomst ook Jenga-barren en Twister-kroegen zien, of gaan we naar de vier-op-een-rij slijterij.

LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…