King of Cool: Triumph Scrambler 1200 is een ode aan Steve McQueen

Steve McQueen is een icoon. De King of Cool wordt veelal geroemd om zijn klassieke, simpele kledingstijl, maar natuurlijk ook om zijn motoren. In de film ‘The Great Escape’ maakt hij op een TR6 een wereldberoemde sprong die nog steeds indruk maakt. Triumph brengt een ode aan hem en zijn TR6 met de Scrambler 1200 Steve McQueen Edition.

De stijl van Steve McQueen op twee wielen

De Scrambler 1200 is puur en alleen gebouwd voor fun. Zoals ook Steve McQueen dat zou willen. Vooral de kleurstelling doet denken aan zijn oude TR6. Verder kom je ook handgeschilderde gouden biezen en Steve McQueen-tankafbeeldingen tegen. De stijl en het lakontwerp laten vintageliefhebbers versteld zijn bij het zien deze motor.

Scrambler 1200 Mcqueen XE
Foto: Triumphmotorcycles

Specs

De tweewieler is stevig gebouwd, chill als je zelf op stuntjacht gaat. Vooraan rust de Scrambler 1200 XE op een volledig instelbare, 47 mm Showa UPSD-vork, en het stuur is ook wat breder (65 mm). Verder zorgt de extra bar-raiser van 10 mm ervoor dat je heel relaxed rechtstaand kan. De ode aan de King of Cool heeft zes rijmodi: Road, Rain, Sport, Rider Configurable, Off-Road and Off-Road Pro. Keuzes, keuzes, keuzes dus..

De Scrambler 1200 is in verschillende kleuren te verkrijgen. De Cobalt Blue met Jet Black-streep is onze favoriet, maar je kan ook kiezen voor de Matt Khaki Green met Jet Black-streep en Sapphire Black.

Met een prijs vanaf $26.100,- staat de de Scambler 1200 XE zonder enige twijfel op onze bucketlist. Moet ook wel, want Steve McQueen blijft een eindbaas.