De kracht van kleur: upgrade je interieur met groen

CREDITS: Foto: Unsplash - Nick Hillier

Afgelopen week hebben we al enkele designupgrades gegeven om jouw vertrouwde stekkie wat meer stijl bij te brengen. Dit keer helpen we je niet alleen met een designboost. Wij helpen jou namelijk om zélf ook een boost te krijgen. Hoe dan? Heel simpel: door meer groen in je huis. Dat achterhaalde idee dat planten in huis alleen voor dames zijn? F*ck that.

Naast dat planten namelijk een mooie opvulling in huis zijn, zorgen ze ook nog is voor extra productiviteit en creativiteit. Reden genoeg om deze lijst te checken met tips om je huis groener en sfeervoller te maken.

Meer groen in je interieur: zo fix je dat

Planten kosten best veel aandacht, soms nog meer dan je eigen dame nodig heeft. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Voor de mensen die minder groene vingers hebben is het daarom ook handig om te beginnen met prachtige low-maintenance planten. Deze hebben weinig zorg nodig. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Ga dan voor kleur op de muur. Een likje verf of planten op canvas doet wonderen.

planten, De kracht van kleur: upgrade je interieur met groen
Foto: Devon Janse

Makkelijke plantjes

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de pannenkoekenplant, de vioolbladplant, lavendel en de scindapsus eprimemnum. Hoewel deze laatste plant onmogelijk is om uit te spreken – wij dagen je natuurlijk wel uit om dat te doen – heeft het een hele handige functie: het staat namelijk in de top 10 beste luchtzuiverende planten ooit. De lavendelplant daarentegen verlaagt je hartslag en reguleert je stress en bloeddruk voor de gestresste workaholics onder ons.

Vul de lege plekken op

Als je onze interieurtips goed hebt doorgenomen weet jij ook: less is more. Qua interieur ziet dat minimalistische er sick uit. Maar heel eerlijk: allemaal lege hoeken in je huis is ook geen gezicht. Gelukkig zijn er grote kamerplanten zoals de Strelitzia, de Kentia Palm en de Ficus Lyrata die de lege plekjes gemakkelijk en stijlvol opvullen.

Naast dat ze de lege pekken mooi opvullen blijkt ook nog is dat meer van deze planten in huis zorgen voor 15% meer creativiteit. Makkelijke manier om de nieuwe Van Gogh te worden toch? Knoop dat goed in je oren, uhh.. Oor.

planten
Foto: Big Stock – IO 

Weinig ruimte in huis? No worries.

Die grote kamerplanten in huis nemen natuurlijk wel veel ruimte in. Mocht je nou niet zoveel ruimte hebben? Niet getreurd. Koop wat hangplanten, of kleinere cactussen en vetplanten in potten. Deze zorgen voor die extra sfeer, productiviteit en creativiteit die je wil zonder dat je huis overvol raakt.

Hopelijk heb je nu een (plant)aardig idee van hoe je jouw stekkie verder kan boosten.

modern interieur
Foto: Tu Tu