Dit moet je weten over een haartransplatatie

Vliegen naar een tropisch oord voor een nieuwe haardos? Mwoa, negen van de tien keer is dat niet zo’n strak plan. Je doet er beter aan als je het gewoon bij een haartransplantatie kliniek van formaat laat doen. Ook in Nederland gaan de technologische ontwikkelingen steeds sneller, waardoor steeds meer mensen de keuze maken om deze behandeling in eigen land uit te voeren.

Haartransplantatie: de mogelijkheden

De kosten voor deze ingrepen zijn flink gedaald, waardoor het tegenwoordig steeds meer vanzelfsprekend dat we kiezen voor een haartransplantatie. Maar ja, er komt natuurlijk wel veel bij kijken. Wij zetten een aantal aandachtspuntjes oprij voor je.

Overmatig haaruitval en kale plekken zijn shit. Veel mannen worden er onzeker van, en willen terug naar het oude normaal. Met een haartransplantatie worden er haarzakjes verplaatst, waardoor je binnen no-time weer kunt genieten van je eigen haar.

haarborstel
Foto: Bigstock

Je eigen haardonor

Deze zakjes komen vanuit het donorgebied en dit gebied is vaak de achterkant van je eigen hoofd. In feite ben je dus je eigen haardonor. Best cool om te kunnen zeggen. Mocht je het overwegen, dan is het goed om de verschillende haartransplantaties naast elkaar te leggen.

Zo kun je bijvoorbeeld haarzakjes laten transplanteren wanneer je last hebt van inhammen. Ook kun je kiezen voor een transplantatie wanneer je last hebt van haaruitval op de kruin. Bij beide manieren wordt er rekening gehouden met de natuurlijke groeirichting, waarbij je uiteindelijk niet kunt zien dat deze haren zijn getransplanteerd. Ideaal, toch?

Lappen

Hoeveel je moet lappen is grotendeels afhankelijk van de optie die je hebt gekozen. De kosten van deze behandelingen zijn vaak niet mals. Daarbij is het wel goed om in het achterhoofd te houden dat je er levenslang plezier voor terugkrijgt. De prijs van een haartransplantatie is vaak gebaseerd op het aantal grafts die gezet zullen worden.

Een graft bevat gemiddeld ongeveer twee tot drie haren. Hoe meer grafts je zet, des te meer kosten eraan verbonden zitten. Bij de keuze van een kliniek is het belangrijk om niet alleen je gevoel achterna te gaan, maar ook de reviews en de website goed te controleren. Je moet uitgaan van een kostenplaatje tussen de €2000 en €7500.

Herstellen

De herstelperiode na deze medische ingreep is van cruciaal belang. Zo moet je de eerste weken voldoende rust pakken en de tijd nemen om je huid te laten herstellen. Je mag bijvoorbeeld niet sporten of zware fysieke activiteiten ondernemen. Daarnaast is het goed om speciale shampoo en verzorging te gebruiken die je vanuit de kliniek krijgt aangeraden.

Je betaalt een flink bedrag voor deze ingreep waarbij je natuurlijk wilt dat het herstel voorspoedig verloopt. Daarom is het extra belangrijk dat je de tijd en rust neemt die je lichaam verdient. Logisch.

, Dit moet je weten over een haartransplatatie
Foto: Mael BALLAND