Aan deze mijlpalen kun je checken of je volwassen bent

CREDITS: Mubariz Mehdizadeh

‘Volwassen zijn’ is eigenlijk maar een vaag begrip waar niet echt een leeftijd aan gebonden zit. Iedereen begrijpt dat wanneer je elk weekend drie keer stomdronken de gracht in fietst of wanneer je alleen maar leeft van kant-en-klaar maaltijden, je nog niet onder deze noemer valt. Of je zín hebt om volwassen te zijn, laten we aan jou over, maar mocht je voldoen aan onderstaande mijlpalen dan hoor je er toch echt bij!

Volwassen worden doe je zo

Je woont op jezelf

Wanneer je ouder bent dan 25, wordt het toch langzaam aan tijd om een eigen plekje te bemachtigen. Natuurlijk heeft thuis wonen zo z’n voordelen en je moeder mist je stiekem hartstikke hard wanneer je haar veilige nest verlaat. Maar het hoort toch wel bij het volwassen worden om op den duur je eigen plekje te kunnen bekostigen, je eigen was te kunnen draaien en je eigen prakkie te kunnen koken.

volwassen, Aan deze mijlpalen kun je checken of je volwassen bent
Foto: Bigstock

Je bent hygiënisch

En dit punt kun je in de breedste zin van het woord opvatten. Je woont niet meer in een goor studentenhol, maar bent eigenaar van een keurig opgeruimd en schoongemaakte woning. Je weet inmiddels hoe de stofzuiger werkt, ruimt de vaatwasser elke dag netjes in en uit en voor het boenen van de wc draai jij je hand niet meer om. Maar ook je persoonlijke hygiëne valt onder deze noemer.

Wij mannen kunnen weleens de nijging hebben om net iets ranziger te zijn dan onze vrouwelijke wederhelft, maar dat is nu voorbij. Elke dag een schone onderbroek, sokken en douche-sessie. Je weet precies wanneer je T-shirt toe is aan een wasje en wattenstaafjes en flosdraad zijn je niet meer onbekend.

Je bent financieel stabiel

Je studententijd zit er inmiddels op en dus is het tijd om dat studenten-bijbaantje aan de wilgen te hangen. Allemaal hartstikke leuk, gezellig en vooral makkelijk zo’n bijbaantje, maar het wordt tijd om iets serieus op te bouwen. Een professionele baan betekent namelijk ook een professioneel inkomen. Een stabiel inkomen moet je niet gaan vergokken in een online casino, maar dat zorgt ervoor dat je eindelijk kunt gaan sparen.

Dat valt in het begin misschien zwaar, maar wanneer je na maanden of jaren van sparen eindelijk die super dikke auto of die hypotheek kunt bekostigen zul je trots op jezelf zijn.

volwassen, Aan deze mijlpalen kun je checken of je volwassen bent
Foto: Helloquence

Je kunt een goede maaltijd in elkaar zetten

Want een echte man kan koken. Je hoeft echt geen hele hoogstaande kunstwerken in elkaar te toveren, maar net iets meer dan een roerei is toch wel aantrekkelijk.

Je hebt je eigen auto

Je toekomstige partner mee op een date nemen waarvoor jullie eerst samen in de bus moeten stappen kan op zekere leeftijd echt niet meer. Oké, ook hier zijn wat voordelen op te noemen, zoals het feit dat je zoveel alcohol kunt nuttigen als je wilt. Ook kan het hartstikke romantisch zijn om samen in de kou op de bus te wachten, maar kom op..

Wat is er nu mannelijker dan met je eigen bolide bij haar thuis voor te rijden en je vrouw bij jou in te laten stappen? Daarnaast is het gewoon een stuk praktischer om met de auto naar het werk te gaan. Aangezien je tegenwoordig financieel stabiel bent kun je dit prima bekostigen.

Je hebt op z’n minst één goed pak

Als volwassen vent hoor je te beschikken over op z’n minst één goed maatpak in de kast. Voor belangrijke meetings op je werk, voor een bruiloft, of gewoon casual. Laat je hierbij goed adviseren want je kan hierbij nogal makkelijk de plank misslaan.

Je bent een vader

Ho, rustig maar. We bedoelen hierbij niet specifiek de vader van een kind. Het kan van alles zijn, een echte baby, maar dus ook een hond, kat, goudvis of een kamerplant. Als je maar in staat bent iets in leven te houden. Wanneer je een kamerplant overigens langer dan een maand in leven kunt houden, heb je je sh*t voor elkaar. Voor baby’s en huisdieren gelden andere regels…

volwassen, Aan deze mijlpalen kun je checken of je volwassen bent
Foto: Jordan Koons