Dit zijn ze dan: de 10 mooiste Nederlandse vrouwen van ’23

CREDITS: FHM500 / Jasper Suyk

Men, wat vliegt de tijd. Twee weken geleden vielen we door de állermooiste vrouwen van Nederland op één feestje van de ene verbazing in de andere. De reden? De launch van de nieuwe FHM500.

De top-10 mooiste vrouwen van Nederland

En nu is het alweer de laatste week dat het magazine verkrijgbaar is. Je krijgt de 500 mooiste vrouwen van Nederland op de deurmat door een TABAC-product op de kop te tikken. De FHM500 bestellen fix je hier. Onder anderen onze covermodellen Lisa Michels en Evy Markovits zijn weer van de partij, maar ook namen als Georgina Verbaan en  Jutta Leerdam. Iets wat natuurlijk weer gevierd moet worden.

Georgina Verbaan
Foto: FHM500 / Anne Timmer

Dit jaar hebben onze vrienden (zonder dubbele agenda) iets unieks opgezet. Naast dat liefhebbend Nederland zijn stem kon uitbrengen, is de lijst ook samengesteld door een volledige vrouwelijke jury. Kim Feenstra liet met Alissa Askander, Veronica van Hoogdalem en Danielle van Grondelle haar mening over en zo kwam er een hele fijne top-10 tot stand. Met prachtige vrouwen én krachtige verhalen. Tijd om dat eens op digitaal papier te zetten.

10. Linda Hakeboom

We starten met de ijzersterke mevrouw Hakeboom. De documentairemaker gaat, volledig terecht, voortaan door het leven als Social Media Queen. Op haar socials heeft ze haar ziektetraject op prachtige wijze gedeeld met de wereld en heeft veel mensen zo kunnen inspireren. Haar shoot en de behind-the-scenes-beelden staan nu op veel geheugens gegrift, terwijl ze het zelf eerst wel spannend vond. ‘Zie hier het resultaat: in mijn kracht, een beetje gek, toch een beetje sexy, en veel Linda. Heel blij met de foto’s,’ meldt Linda op haar eigen Insta.

9. Robin Holzken

Dan naar de bloedmooie vrouw die de droge humor van Bram Krikke (te) vaak moet aanhoren: Robin Holzken. Het topmodel dat al op haar 13e gescout werd is en blijft één van de mooiste vrouwen van Nederland. Ook dit jaar weer. Met een enorme sexyness, zelfvertrouwen, stijl en gedurfdheid wordt ze als model ingezet voor veel shoots. En daar gaan de komende jaren nog veel meer bijkomen.

8. Gia Bab

Voor Gia Bab is niet alleen een plekje in de top-10 gereserveerd, maar ze heeft ook, op initiatief van de vrouwelijke jury, de Rising Star Award gewonnen. Het is de eerste keer dat deze prijs is uitgereikt. Dat Gia de top van het magazine heeft gehaald is tekenend voor de tijd waarin we leven. Gia is namelijk geboren als man, maar nu supertrots vrouw met lange benen en een indrukwekkende tattoo op de borst. Een prachtige, verdiende plek voor haar.

7. Jill Kortleve

Als je jezelf @jilla.tequlia noemt, heb je bij ons al een streepje voor. Daarnaast heeft ze al lang en breed haar sporen verdiend met haar looks en vibes. Jill staat te boek als model met realistische maten, waardoor ze voor veel mensen een inspiratiebom is. Dat heeft haar gebracht tot de cover van Vogue. Iets waar een land als Nederland goed in is, dat zul je later in dit artikel nog wel merken.

6. Kim Feenstra

Dan een jurylid zelf: Kim Feenstra weet maand in, maand uit (en jaar in, jaar uit) harten te veroveren. Inmiddels hebben we ontelbaar veel shoots gezien van haar en daar mogen we onze handen voor dichtknijpen. Eerder ging ze zelf al een keer met de titel All Time Favorite aan de haal. Daarmee kwam ze in een illuster rijtje, al moest ze daar wel even aan wennen door haar moederschap. ‘Omdat ik moeder ben dacht ik dat ik misschien in een andere league zou vallen, maar ik ben blij dat ik er nog steeds toe doe, haha,’ liet Kim vorig jaar weten.

5. Georgina Verbaan

Een sprongetje in dezelfde categorie naar dit jaar: we zagen de bovengenoemde prijs namelijk naar Georgina Verbaan gaan. Logisch, want bij haar naam gaan hele warme gevoelens terug naar de beginjaren van ’00. In oktober 2000 stond ze op de cover van de eerste FHM en in 2004 blies ze Nederland omver met haar Playboy-shoot.

Dit jaar kwamen oude tijden weer tot leven. Met ongekende beelden showde ze Nederland wat ze nog in haar mars heeft. Ook al had ze ook nog steeds vragen voor zichzelf na de shoot. Vooral over ‘waarom’ ze meedeed: ‘Was het ijdelheid? Angst? Kijken of ik nog een keer met zo’n rol weg kan komen? Je laat jezelf toch bekijken. Waarom? Ik heb altijd meer vragen dan antwoorden.’

4. Abbey Hoes

De winnares van vorig jaar is een aantal plaatjes gezakt, maar het is nog steeds een monsterscore. Voor Abbey Hoes zelf betekende de overwinning niet zoveel, al dachten veel mensen (inclusief wij) daar anders over. ‘In principe zeggen titels en prijzen me niet zoveel. Het is altijd een momentopname van een aantal mensen. Maar net als bijvoorbeeld het winnen van een Gouden Kalf is het wel een heel groot compliment.’, waren Abbey’s woorden.

Ook dit jaar is er dus weer een plekje voor haar in de top-30. Specifiek benoemen we top-30 omdat ze daar al sinds 2016 onafgebroken in staat.

3. Imaan Hammam

De eerste dame die de top-3 is binnengedenderd: Imaan Hammam. Een niet normaal mooie vrouw met een mix van verschillende culturen als achtergrond. Alle grote magazinenamen hebben haar bovenaan op de cover-lijst staan en iedereen snapt waarom. Zo voelt de cover van Vogue waarschijnlijk meer als thuis dan haar woonkamer.

Daar komt bij dat ze bij zo’n beetje elk groot modemerk al model heeft gestaan. Je weet wel; de Chanels en Givenchy’s van deze wereld. Volkomen terecht, natuurlijk en we mogen best trots zijn als Nederlanders. Maar dat mogen ze dan in Egypte en Marokko ook.

2. Jutta Leerdam

Jutta heeft het momentum. Op Instagram reiken de cijfers tot grote hoogten (4,2 miljoen volgers) en de telling lijkt, mede door haar relatie met de Amerikaan Jake Paul, voorlopig niet te stoppen. Niet heel gek, want dit soort vakantiebeelden deelt de vrouw ‘met de mooiste billen van Nederland’ graag met de wereld. Ze laat daarmee vaak zien dat precies snapt hoe Instagram werkt. En daardoor heeft ze waarschijnlijk veel stemmen binnengeharkt om uitgeroepen te worden tot nummer 2.

1. Romy Monteiro

Met stip op #1 dit jaar: Romy Monteiro. Een verschijning waar je u tegen zegt, die ook schittert in een shoot waar je u tegen zegt. Een shoot waarin het vrouwelijk schoon gevierd wordt. En dat mag ook, aldus Romy zelf. ‘Of vrouwelijk schoon nog gevierd mag worden? Ik mag toch hopen van wel. Ik ben trots en blij op het feit dat ik een vrouw ben, dus ik vind ook dat ik dit mag uitdragen. Ik vind het alleen maar mooi dat dit gevierd wordt.’

De nu 30-jarige zangeres en tv-host had het zo’n dertien jaar geleden nooit durven dromen. Op Insta schrijft ze: ‘Mijn reactie als je de 17-jarige onzekere Romy had gezegd dat ze op haar 30e verkozen zou worden als Mooiste vrouw van NL door FHM? Nou, ik had je eerst voor gek verklaard en gezegd dat de kans dat Pasen en kerst op dezelfde dag zouden vallen groter is, zo onzeker was ik.’

Maar in de shoot is toch echt terug te zien dat trotsheid en zelfvertrouwen overheerst. Het spat er namelijk vanaf. En dat merk je als je het magazine voor je neus hebt. De FHM500 bestel je hier en het is, zoals gezegd, deze week je laatste kans. Extra tippie: misschien heb je nog een vaderdagcadeau nodig?

Source:
FHM500 / Jasper Suyk