Fitgirl Friday: Chantal Prins

Het is tijd voor Chantal! Een fitgirl pur sang, dus het werd hoogtijd dat ze eens op Manify kwam. Waar haar IG-naam ‘Chantivation’ vandaan komt hoeven we niet meer uit te leggen, denk ik zo!? En anders check je maar gewoon heel snel haar IG-account. Maar niet voordat je haar interview hebt gelezen 😉

Interview met Chantal

Chantal is 22, single (!) en woont inmiddels in Hilversum. “Hmm wat voor soort meisje ik ben? Ik vraag me af of ik onder een ‘soort’ te plaatsen ben, haha. Maar ik ga mijn best doen! Ik ben iemand die vol positiviteit in het leven staat, ik laat het liefst andere altijd lachen en zich gelukkig voelen. Ik ben ontzettend zorgzaam voor andere, maar tegelijkertijd ben ik ook iemand dat altijd kind zal blijven. Ik ben bereid hard te werken voor mijn doelen en daar ook energie uit haal. Ik kom uit Amersfoort, ben toen voor een paar jaar naar Zuid-Afrika verhuist, omdat mijn vader daar heen moest voor zijn werk en wij zijn als gezin mee gegaan. Mijn roots liggen toch echt wel in Zuid-Afrika, door de muzikale cultuur ben ik gaan zingen, dansen en daarnaast ook acteren. In eerste instantie wilde ik heel erg graag voor de schermen te werk gaan, maar ik heb besloten om toch maar achter de schermen te gaan.”

Chantal Prins Manify 18Op d’r 18e is ze verhuist naar Rotterdam om de studie Media en Entertainment Management te doen, maar is daarna naar Hilversum verhuist voor een stage bij RTL Nederland. “Ik heb besloten om in hier te blijven, zodat ik alvast kan werken aan mijn carrière en netwerk.”

Hoe is het hele ‘Fitgirl-gebeuren’ begonnen?
“Ik heb heel mijn leven altijd flink gesport. Ik ben begonnen met hockey en dansen. Na vijf jaar kwam ik erachter dat je bij hockey je voet niet de bal mocht aanraken en dat was geen succes bij mij, dus toen heb ik besloten om op voetbal te gaan. Daarnaast deed ik nog aan fitnessen, wat eigenlijk meer inhield: beetje op de crosstrainer en daarna zo snel mogelijk het zwembad en de sauna in! En des tijds wilde ik graag naar de musicalschool, dus heb ik in al die jaren verschillende soorten dansen geleerd, zoals hiphop, modern en nog eens drie jaar klassiek ballet. Toen ik naar Rotterdam verhuisde voor het lekkere studenten leventje (eeeeuuuh!), kon ik aardig goed voor mezelf zorgen…. Dat is wel elke avond feest op je bord moet ik zeggen maar de kilo’s die vlogen eraan. Ik ben na een jaar lang feesten lid geworden van de sportschool, waar ik braaf samen met mijn vriendinnetjes (Louise & Esmee) elke dag naar de sportschool ging. Zij waren in eerste instantie mijn motivatie, want samen is toch veel leuker dan alleen in de sportschool. Maar ik merkte ook dat Instagram mij motiveerde. Na maanden een strenger leven te hebben geleid en 10 kilo lichter geworden te zijn was ik er een beetje klaar mee. Ik verlangde zo erg naar slecht eten en het liggen op bed met een zak chips kijkend naar je lievelingsserie. Ik kwam weer terug in mijn oude patroon. Dit viel ook samen met dat ik stage liep bij RTL en dat ik naar Hilversum verhuisde. Ik was te moe om te sporten na stage en blij als ik eens even thuis was na een lange dag. Ook het koken schoot er bij in, omdat ik midden in het centrum woonde kon je alles maar halen en bestellen wat je maar wilde. Het ging weer helemaal mis. Maar na de zomer toen ik klaar was met alle stages, dacht ik ‘Ik ga het weer doen’. Ik maakte het Instagramaccount ‘Chantivation’ aan. Ik heb hier goed over nagedacht, want in de tijd dat ik Instagramde in Rotterdam kreeg ik veel positieve reacties, maar ook veel negatieve reacties: Ik hoef echt niet te zien wat jij elke dag eet of ik hoef echt niet te weten wanneer jij naar de sportschool gaat. En weet je, ergens snap ik deze reacties ook. Dus wat ik gedaan heb is een apart account aangemaakt voor mijn healthy life. Op mijn eerste account heb ik aangekondigd dat de mensen me konden volgen op Chantivation, als ze interesse hadden en anders de moeite niet hoefden te doen.” 

In een paar zinnen, hoe zorg je dat jij zo fit mogelijk blijft?
“Ik heb geleerd van mijn vorige keer als ‘Fitgirl’, niet te streng zijn. Hoe ik fit blijf is dus voornemen om elke dag naar de sportschool te gaan, maar als het niet kan dan is er geen man overboord. Ik ga ook niet zo vaak alleen sporten. Ik zorg eigenlijk altijd wel dat ik met iemand kan samen trainen, zodat ik niet te snel opgeef tijdens kracht training. Je gaat altijd net een beetje langer door. En qua voeding precies dezelfde regel, zoveel mogelijk gezond eten, maar heb je trek in iets lekkers een keer dan mag ik dat gewoon van mezelf. Heb ik trek in chips, dan pak ik natuurlijk niet de hele zak, maar gewoon een bakje! Ik leef zeg maar 20/80 en dat is oprecht veel beter voor mij dan zo streng. Dit waren wel een paar zinnen toch haha?”

Wat vind je leuk om te doen naast gezond en fit bezig zijn?
“Oh dat is zoveel, maar wat altijd als eerste bij mij op komt is zingen en muziek! Dat zijn dingen die ik blijf doen en ook zo af en toe voor de schermen. Ik vind dat gewoon ontzettend leuk, maar het is geen doel meer in mijn leven. Ik hoef niet beroemd te worden of zo. Maar ermee bezig zijn maakt mij wel heel gelukkig. Binnenkort heb ik meer nieuws over een nieuw project. Op mijn Instagram zal ik hierover ook dingen posten, omdat dit voor mij gelijk staat aan mijn healthy lifestyle.” 

Dan nog wat dilemma’s. Wintersport of zomervakantie?
“Haha ‘you’ve got me’, dit is moeilijk hoor. Ik hou eigenlijk meer van de zon dan van de sneeuw, maar ik moet zeggen dat ik echt een liefde heb gekregen voor snowboarden. Mijn antwoord wordt dan Sandboarding in Zuid-Afrika, haha, dan heb ik een beetje van beide.”

Cardio of krachthonk?
“Ik zou eerst cardio hebben gezegd, maar nu ik wat vet ben verloren en ben afgevallen ga ik voor kracht. Hiermee verlies je vet en je ziet ook nog eens progressie. Vooral dat laatste kan meisjes, zoals ik, echt gelukkig maken! It’s ‘shape that body-time’!”

Snapchat of Instagram?
“Snapchat is leuk, voor erbij. Maar Instagram is ’the bomb’! Daar kan ik uren op verdwalen en geïnspireerd worden door alles en nog wat! Met hashtags vind ik bijna altijd alles waar ik naar zocht, het is super handig en de tijd vliegt voorbij. Bijvoorbeeld als ik naar de kapper ga, kan precies op Insta vinden wat ik wil! Dat is toch handig, Tommie!? Maar echt, ik houd van Instagram haha!!”

Buik of billen?
“Ai ai ai Tommie, je maakt het echt moeilijk. Buik is altijd ontzettend belangrijk voor mij geweest, omdat dat het enige was wat niet bol en opgeblazen werd, zoals de rest van mijn lichaam. Maar ik ben zo jaloers op meisjes met mooie billen en zelf ben ik er nu dan ook hard voor aan het trainen haha. Dus ik ga voor de billen!!”

Dag geen vitamines of dag niet bewogen?
“Dan ga ik voor een dag geen vitamines! Mocht ik me helemaal volgepropt hebben met calorieën, dan heb ik altijd nog mijn workout aan het einde van de dag die het weer een beetje goed kan maken!”

Festivalletje of city trip?
“Ik moet je zeggen dat ik nooit echt het festivaltypetje ben geweest. Maar deze zomer ga ik daar wel even verandering in brengen en een paar festivals pakken. Maar dit wordt dus serieus mijn eerste festivalzomer haha. Op mijn 22e, I know.. Maar ik heb altijd wel citytrips gedaan en dat vind ik super leuk. Maar goed, we werken nu aan ‘mijn nieuwe ik’, dus ik ga voor festivalletje!”

Thanks Chanti! Succes en we zien je vast voorbij komen op een festivalletje dan 😉

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
Weekend Desires #342
Er staat weer een heerlijk EK-weekend voor de deur. Vier het met onze WD. View this post on Instagram A post shared by Rafael Moura (@rafael_moura) View…
Weekend Desires #341
Magnifique! Het is weer weekend en dat vieren we. Breng jezelf wat warmte toe met de mooiste dames van The Gram: View this post on Instagram A…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…