5 Redenen om vandaag nog een krijtstreep pak aan te schaffen | Suit Up Tuesday
Ik ben Janine en mijn ‘daily mission in life’ is jullie, mannen, er nog beter uit te laten zien. Tijdens Suit Up Tuesday vertel ik regelmatig over stijl, trends en etiquette in relatie tot kleding. Zo kun jij je stijlvolle zelf zijn tijdens elke gelegenheid en kan niemand meer om jouw awesomeness heen.

Vorige week:  Tijdloos Stijlvol

Krijtstreep pak

De tijd dat alleen een iets te dikke Amerikaanse bankiers, gangsters of mannen met een werktitel van meer dan drie woorden een krijtstreep pak droegen is al even geleden. Weg dus met die negatieve bijsmaak want het huidige krijtstreep pak is een must voor een ieder die er scherp uit wil zien. Ik geef je vijf redenen om vandaag nog een exemplaar aan te schaffen.

1. Zeg maar dag effen pak

Het is even wat anders dan al die effen blauwe en grijze blauwe pakken die je in je kast hebt hangen. Het krijtstreep pak geeft je garderobe precies die extra stijl en afwisseling die het nodig heeft. Kies voor een mooi smal gesneden versie en er is niemand die jou niet serieus neemt.

2. Casual touch

Een krijtstreep pak is echt niet langer alleen voor kantoor. Etentje of borrel na je werk? Verwissel je overhemd met een mooi T-shirt of koltrui en klaar is Kees. Smart casual is het credo en de krijtstreep de finishing touch.

Beeld: Asos.com

3. Powerrrrr

Hoewel het krijtstreep pak dus niet alleen maar door oude bazige bankiers wordt gedragen heeft het wel nog een bepaald soort imago. Het straalt kracht en zelfvertrouwen uit. Lastige afspraak op de planning? Trek je krijtstreep pak aan, het liefst nog met extra brede revers, en doe er je voordeel mee. Bekend met Harvey Specter? Precies, uitleg lijkt me overbodig.

4. Persoonlijk style-statement

Maak een persoonlijk style statement door een beetje creatief te zijn met de streep. Speel met de kleur of met de dikte van de streep. Houd wel even rekening met de branche waarin je werkt. Binnen sommige bedrijven wordt ‘lekker gek’ helaas niet gewaardeerd. Zolang het stijlvol blijft sla je niet snel de plank mis.

5. In de mix

Wel fan van een krijtstreep, maar even geen tijd of zin om een nieuw pak aan te schaffen? Wees lekker creatief en mix op een andere manier de streep in je outfit. Denk bijvoorbeeld aan een gestreepte sjaal of das. Ook kun je kiezen om bijvoorbeeld hier alleen de krijtstreep broek te dragen met sneakers en een polo. Casual, sportief maar wel gekleed.

Beeld: Asos.comESSENTIALS