Zo knip je zelf je haar in quarantaine

CREDITS: Unsplash | Hai Phung

Dat je een lange tijd niet meer naar de kroeg kunnen is al erg, maar als je ook niet meer naar je barber kan zijn de poppen aan het dansen. Het ziet ernaar uit dat dit toch echt gaat gebeuren. Dus het is de hoogste tijd om te leren hoe je zelf je kapsel kan bijhouden in quarantaine.

Hoewel je op dit moment niemand tegenkomt is het niet de bedoeling om als een holbewoner uit zelfisolatie te komen. Want als we eenmaal naar buiten mogen zal iedereen een plaatsje reserveren bij de kapper. Dan kan het zo zijn dat jij pas rond kerst een keer een fresh cut krijgt. No way.

Zelf je haar knippen in quarantaine

Het komt er dus op neer dat je zelf met een schaar of tondeuse door je wilde manen moet gaan. Maar is dat wel zo slim om te doen? Nee, eigenlijk niet. Veel kappers raden het ook zeker af. Dus voordat jezelf de barbier gaat uithangen moet je er wel even goed over nadenken. Besluit je toch om zelf kappertje te gaan spelen thuis, ga dan niets geks doen en denk aan de volgende punten:

Neem je tijd

Tip 1 en daarmee meteen de allerbelangrijkste: ga niet overhaast te werk. Ga er goed voor zitten of staan en knip stukje voor stukje. Je kan beter tien keer een klein stukje afknippen dan in één keer teveel. Anders zit je dadelijk in quarantaine met een kale plek waar je hele dag tegenaan kijkt, dat maakt de zelfisolatie echt niet echt beter.

haar quarantaine, Zo knip je zelf je haar in quarantaine
Foto: Tim Mossholder

Gebruik een kappersschaar

Als je zelf je haar gaat knippen zorg er dan voor dat je de juiste attributen hebt. Je kookt ook niet op een speelgoed fornuis, dus je knipt je haar ook niet met een normale schaar. Een kappersschaar kun je al bestellen vanaf €20,-. Doe dit dus ook. Je zal zien dat het veel makkelijker zal gaan en je eindresultaat zal daardoor waarschijnlijk ook beter zijn.

Knip op droog haar

Wanneer je zelf met de schaar aan de gang gaat moet je haar droog zijn. Jouw kapsel lijkt namelijk langer als het nat is, dus dan is de kans groot dat je een verkeerd beeld hebt. Denk je een nette coupe te hebben gefabriceerd, is het spuuglelijk wanneer het droog is. Dat is het risico niet waard.

haar quarantaine, Zo knip je zelf je haar in quarantaine
Foto: Kadir Celep

Tondeuses zijn tricky

Heb je zo’n fleeky kapsel dat de barbier maakt met een tondeuse met 10 verschillende standen? Ga dit niet zelf doen want dat gaat fout. Als je je haar maar in één lengte hoeft te trimmen dan kun je het overwegen om er met een tondeuse doorheen gaan. Wanneer je kapsel in laagjes moet, dan raden we het af.

Ben je toch koppig en wil je per se verschillende lengtes? Laat dan je quarantainebuddy er doorheen gaan met een tondeuse. Die ziet het toch allemaal net wat beter.

Sidenote

Met deze tips kun je proberen er zelf wat van te maken. Toch is het niet slim en moet je er echt goed over nadenken voordat je er zelf aan gaat beginnen. Stay safe (letterlijk), blijf binnen, flatten the curve en neem je verantwoordelijkheid heren.

Wil je helemaal in de kapperssfeer komen? Doe je oordoppen dan in en zet dit 3D fragment aan. Zo lijkt het net alsof je echt bij de kapper bent! Succes heren.

https://www.youtube.com/watch?v=8IXm6SuUigI&feature=youtu.be