007 Elements: stap in de wereld van de James Bond

CREDITS: 007 Elements

Ben jij James Bond-fan en heb je thuis ook nog een skipak liggen? Mooi. Haal die dan maar uit de kast, want de James Bond-experience 007 ELEMENTS in Sölden is zeker wat voor jou. Bij deze cinematografische installatie op meer dan drie kilometer hoogte stap je in de voetsporen van Daniel Craig. Zo’n twintig minuten van de film werd opgenomen in het Ötztal dat ligt in Tirol, Oostenrijk.

James Bond’s Spectre in Sölden

In 2015 wisten Daniel Craig en vijfhonderd collega’s Sölden te vinden voor een aantal spectaculaire scènes in de film Spectre. Onder andere de Hoffler Klinik vond hier zijn vestiging. Goed om te weten is dat enkel het futuristische exterieur van het Ice Q restaurant is gebruikt in de film. Het interieur is gebouwd en verfilmd in de thuishaven van James Bond: Pinewood Studios in London.

Sölden 007 ELEMENTS MANIFY (5)
Foto: 007 Elements

007 ELEMENTS

007 ELEMENTS is gebouwd op de top van de Gaislachkogl op 3.048 meter hoogte. Vanaf het panorama-dek heb je op heldere dagen een oneindig uitzicht tot aan de Dolomieten, waarbij de James Bond filmlocaties worden blootgelegd. De 007-experience is niet verwarmd en heeft een constante temperatuur van één graden celcius om de permafrost tegen te gaan.

Vanaf het topstation van de Gaislachkogl Berg Gondel is de ingang te bereiken, hier begint direct de beleving. Via de Barrel of the Gun betreed je 007 ELEMENTS en zijn negen ruimtes. Iedere ruimte biedt een unieke beleving die het gevoel van elementen uit Spectre naar bovenbrengt. In de ruimtes waan je jezelf in de MI6 Headquartes. Van behind the scenes tot special effects, alles komt tijdens jouw bezoek voorbij.

Sölden 007 ELEMENTS MANIFY
Foto: 007 Elements

Culinair genieten in Ice Q

Na alle actie in 007 ELEMENTS is het tijd om te ontspannen in het restaurant wat diende als de Hoffler Klinik. In Ice Q genoot Daniel Craig alias James Bond al van zijn martini. Shaken, not stirred. Dit spectaculaire restaurant biedt een gastronomische ervaring op niveau, waarbij je geniet met al je zintuigen. Na een broekzak vol ervaringen pak je de latten naar beneden of kies je voor de Gaislachkogl Berg Gondel naar het dal.

Foto’s: 007 ELEMENTS