Financieel onafhankelijk voor je 40e: deze drie ondernemers geven het voorbeeld

CREDITS: ishan Seefromthesky

Rijk worden willen we allemaal. We worden met social media dagelijks in verband gebracht met the million dollar lifestyle van velen. De drang om miljonair te worden is steeds groter, maar het geld komt niet aanwaaien. Er zijn meerdere manieren om rijk te worden. Het is voor iedereen mogelijk, maar je moet dan wel de juiste tactiek toepassen en al helemaal de juiste mentaliteit hebben.

Zo kan je ontiegelijk rijk worden voordat je de 40 aantikt

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar er zijn toch veel mensen die het hebben geflikt. Daarom willen wij je een aantal voorbeelden geven. Iedereen kan namelijk miljonair worden, alleen we vragen ons allemaal af: hoe dan!?

Een leermeester of inspiratiebron is de eerste grote stap die je kan zetten. Als je jezelf de denkwijze van échte ondernemers kan aanleren, dan heb je al een voorsprong. Daarom geven we je een aantal voorbeelden van miljonairs die op hun eigen manier miljonair zijn geworden.

Miljonair
Foto: Serge Kutuzov

Vastgoed met miljonair Abhi Gohlar

Abhi Gohlar was sinds zijn studie al een lange tijd geïnteresseerd in vastgoed. Hij had ook de drang om rijk te worden en las daarom veelal boeken over geld. Het viel hem op dat één thema telkens terugkwam: vastgoed.

Je begint altijd klein en ook Abhi is zo begonnen. Hij begon als tussenpersoon voor mensen die in een rap tempo hun huis wilde verkopen en mensen die actief op zoek waren naar een huis. Na een tijdje had hij genoeg geld om zelf te investeren. Hij begon met het kopen van huizen, ging die huizen verbouwen en wist ze met een flinke winstmarge te verkopen. Niet veel later begon hij zijn vastgoed-investeringsbedrijf en werd hij miljonair.

De beste man deelt zijn ervaringen via een eigen kanaal. Abhi komt met concrete tips die je meteen kan toepassen. Deze video gaat over boeken die je kan lezen:

Ondernemen met miljonair Nick Friedman

Nick Friedman is een college dropout die een steengoede ondernemer is geworden. Hij begon net als veel andere ondernemers met een extra baan. Na een aantal jaar besloot hij samen met zijn businesspartner zich volledig te focussen op zijn eigen onderneming. Door volledige zelfstandigheid kon er meer tijd in de onderneming worden gestoken.

Het harde werken werd beloond, want na een paar maanden was het bedrijf winstgevend. Zijn belangrijkste focuspunt is het herinvesteren van zijn winst. Vaak wil je direct een groot bedrag van je winst uitgeven, maar als je wil doorgroeien dan moet je het weer terug investeren. Hierdoor kon de onderneming sneller doorgroeien.

Check hieronder zijn presentatie bij Tedx Talks:

Beleggen met miljonair Chris Reining

Beleggen is één van de manieren om belachelijk rijk te worden. Met dank aan films zoals: Wolf of Wall Street en The Big Short weten nu steeds meer mensen het. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je enorm veel geduld moet hebben.

Chris begon op zijn twintigste en investeerde een bedrag van $66 per maand. Voor veel mensen is dit een bedrag waar je wel mee kan beginnen. Toen hij 27 was had hij al een bedrag van $100.000, maar hij wilde meer. Hij ging daarom voor een tijdje zo min mogelijk geld uitgeven. Hij gaf alleen geld uit aan essentials en zo kon hij $1.000 per maand investeren. Op zijn 35e lukte het hem: hij was miljonair en kon twee jaar later zijn baan opzeggen. Hard work pays off.

Heb je even? Check dan hieronder zijn inspirerende podcast: