Drie redenen waarom IJsland op je bucketlist moet staan!

CREDITS: pxhere
Travel

In de wintermaanden is het er koud en er ligt gegarandeerd een flinke pak sneeuw wat garant staat voor de meest schitterende plaatjes. Het land is puur, rauw en de natuur is indrukwekkend. Gekleed als een eskimo trotseer je de lage temperatuur, om zo de meest fantastische activiteiten te beleven. In het land van de husky’s en het Noorderlicht zal je overrompeld raken door haar schoonheid. Een reis plannen naar IJsland is een top idee als je dol bent op bijzondere natuurverschijnselen en onvergetelijke excursies. Ben je klaar voor een paar onvergetelijke herrinneringen?

Hondensledetocht – Be a musher

Lijkt het je niet fantastisch om de leider te zijn van een groep husky’s? Dan is een hondensledetocht over de IJslandse sneeuwvlaktes maken een echte must-do.Race door het woeste landschap, voel de sneeuw in jouw gezicht spatten en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. De honden volgen de commando’s op van degene die voor op de slee zit, de musher, en wat te gek is; jij kunt dit ook leren! Leer de belangrijkste instructies en neem als je alles in jouw bovenkamer hebt opgeslagen plaats op de slede. Dji, Ho!

Tijdens deze tocht wordt er ook een pauze genomen, waarin er hout wordt verzameld om een dik kampvuur te bouwen. Terwijl de viervoeters rusten, wordt er boven de warme vlammen vlees geroosterd en natuurlijk geproost op deze legendarische expeditie. In IJsland gebruiken ze de hondensledes al meer dan duizend jaar en wanneer je de dikke pak sneeuw in het echt ziet, begrijp je dit maar al te goed.

Staat het maken van een hondensledetocht op jouw bucketlist en wil je dit graag in IJsland doen, dan kun je jouw trip het beste plannen in de periode van half december tot half maart. Dit is ook meteen de periode waarin je de meeste kans hebt om het Noorderlicht te spotten!

husky tocht
Foto: Pixabay

Op jacht naar het Noorderlicht

Het is één van de meest bijzondere natuurverschijnselen van onze aardbol en bij een bezoek aan IJsland mag een poging om dit magische licht met eigen ogen te zien zeker niet ontbreken. Stap avontuurlijk op een sneeuwscooter en rijd met een gids naar de plek waar je de meeste kans hebt om dit unieke verschijnsel waar te nemen. Of stap in een hondenslede en laat je er comfortabel naartoe brengen.

Het Noorderlicht laat zich niet op vaste tijdstippen en plekken zien, dus je hebt wel een klein beetje geluk en geduld nodig. Maar, als je het daadwerkelijk ziet dan is dat het wachten meer dan waard geweest. Het groene licht dat op een magische manier lijkt te verschijnen en buitengewoon afsteekt tegen de pikzwarte heldere hemel is zo overweldigend, dat moet je met je eigen ogen zien.

ijsland het noorderlicht

Blue Lagoon – Be totally Zen

Ga je naar IJsland dan stouw je vanzelfsprekend heel jouw koffer vol met warme kleding, maar je moet ook zeker niet vergeten om een zwembroek mee te nemen. Dat klinkt misschien gek, maar geloof ons je krijgt spijt als je het niet doet. Naast alle coole outdoor activiteiten in IJsland is het ook heerlijk om een dagje te ontspannen en alle indrukken te verwerken. Dat doe je in één van de mooiste, natuurlijke warmwaterbaden ter wereld; de Blue Lagoon.

Laat je langzaam zakken in de zoutwaterbaden die een temperatuur hebben tussen de 37 en 39 graden en gooi die spieren los. Naast het hoge zen-gehalte schijnen de baden ook een helende werking te hebben, dus heb je last van kwaaltjes dan laat je die wellicht ook nog achter in het dampende bad. Ren niet als een bezetene op een willekeurige warmwaterbron af, want sommige baden zijn een stuk heter dan de ‘aangename’ 39 graden!

Na een dagje relaxen in de Blue Lagoon voel je je weer helemaal opgeladen, klaar voor de volgende intense activiteit en heb je een volle geheugenkaart op jouw fotocamera, want wat is deze plek briljant mooi! IJsland is in één woord: intens!

Blue Lagoon

Menu
Total
1
Share