Hotel BOAT&CO in Amsterdam is uit het juiste hout gesneden

Amsterdam is booming. Dat is niets nieuws onder de zon. Wat wel nieuw is, is de volledig nieuwe Houthaven in Amsterdam-West. Wat nu een nieuwbouwwijk in aanbouw is, werd vanaf 1876 zo’n honderd jaar gebruikt als belangrijke handelshaven voor het overslaan en opslaan van hout. Anno 2020 vind je in de Houthaven dé upcoming buurt van Amsterdam. Een wijk waar binnen een paar maanden de hippe tentjes en designwinkels als paddenstoelen uit de grond gaan schieten. Een van de hotspots, die nu al up and running is, is BOAT&CO. Een gloednieuw aparthotel, inclusief goede bar en super chill terras aan het water.

Boat&co slaapkamer

Welkom aan boord bij hotel BOAT&CO

De Houthaven mag dan een volledig nieuwe wijk zijn en het hotel een van de nieuwbouwpanden in de wijk, de historie van de plek wordt zeker niet vergeten. Het hotel BOAT&CO is vernoemd naar Boot&Co, een van de houtbewerkers die jaren geleden in de Houthavens was gevestigd. Verder is het gevoel van de havens duidelijk een inspiratiebron geweest voor het ontwerp van het hotel. Je vindt er weinig letterlijke maritieme verwijzingen, maar er is zeker wel gekeken naar de sfeer die hoort bij een (handels)haven. Dat gevoel is vervolgens in een prettig en modern jasje gestoken.

Ze hebben de boot zeker niet gemist

Er zijn een paar elementen die direct opvallen aan hotel BOAT&CO: 1. Je stapt binnen in een enorm atrium van wel 3 verdiepingen hoog. We zien hier een moderne knipoog naar de ruimtelijke houtloodsen van toen. 2. Het grote terras aan het IJ wordt in de zomer van 2020 ongetwijfeld dé place to be in Amsterdam. Inclusief houten vlonders en een aanlegsteiger voor bootjes. 3. Alle ruime kamers en penthouses kijken uit over het water, om je subtiel te herinneren aan dat gevoel van vroeger. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en houdt het rekening met allerlei duurzame principes, zodat je er ook nog eens met een gerust hart kunt slapen.

Boat&Co interieur

Ga voor anker in Amsterdam

Hotel BOAT&CO is prima geschikt als overnachtingsplek voor tijdens jouw weekendje Amsterdam. Zeker weten dat ook jij je er meteen thuis voelt. Het hotel is namelijk ingericht met het oog op huiselijke doeleinden. Alle kamers beschikken over een keuken, woonkamertje, slaapkamer (of slaapgedeelte) en aparte badkamer. Ideaal dus voor long stay. Qua prijs wellicht niet interessant als je +6 maanden in Amsterdam gaat wonen. Maar wil je bijvoorbeeld een keer voor 2 maanden in Amsterdam verblijven, dan is dit de perfecte plek.

BOAT&CO, Hotel BOAT&CO in Amsterdam is uit het juiste hout gesneden BOAT&CO, Hotel BOAT&CO in Amsterdam is uit het juiste hout gesneden BOAT&CO, Hotel BOAT&CO in Amsterdam is uit het juiste hout gesneden BOAT&CO, Hotel BOAT&CO in Amsterdam is uit het juiste hout gesneden BOAT&CO, Hotel BOAT&CO in Amsterdam is uit het juiste hout gesneden BOAT&CO, Hotel BOAT&CO in Amsterdam is uit het juiste hout gesneden