5x waarom je naar Tokyo moet!

Wij waren afgelopen dagen in Tokyo en jongens wat een stad is dit! Met negen miljoen inwoners is deze metropool de hoofdstad van het eiland Japan. Vanaf het eerste moment dat je Tokyo binnenkomt, merk je dat niks hier te extreem is. Enorme lichtgevende wolkenkrabbers, robotrestaurants, reusachtige arcade hallen en real-life Mario karten door de straten van Tokyo! Met de meest excentrieke wijken en bizarre gewoontes heeft Tokyo voor iedereen wel iets te bieden. De stad doet ons denken aan een combinatie van New York en Singapore. Een enorm futuristische vierentwintiguurs stad. Een bezoekje aan deze stad moet je echt op je bucketlist zetten daarom hier de vijf keer waarom naar Tokyo!

Tokyo drone shot

Tokyo Nightlife

Op het eerste gezicht zul je bij de gemiddelde Japanner niet denken aan een enorm feestbeest. Er heerst een beschaafde formele cultuur in Japan en dit zie je terug in het straatbeeld. Het is er overal blinkend schoon en de kans dat je een Japanner betrapt op door een rood lopen licht is vrij klein. Maar achter dit beschaafde masker schuilt een wereld van extremen. Met een beetje zoeken kun je terecht komen op de meest bizarre uitgaansplekken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de wijk Shinjuku. De wijk is gevuld met de meest bizarre barretjes en torenhoge lichtgevende gevels. Tot diep in de nacht kijk je hier je ogen uit en val je van de ene verbazing in de andere. 

Tokyo

Underground scene

In Tokyo heerst ook een ware underground electro scene. Voor deze clubs zul je iets meer research moeten doen. Het is niet de eerste plek waar de standaard Japanner heen zal gaan. Toch is Tokyo vele goede underground clubs rijk. In de stad heerst een enorm hoog fashion gehalte en er is sprake van excentrieke grafische vormgeving. En met name dit excentrieke zie je terug in de underground scene. Het nachtleven gaat er 24/7 door en er is dus altijd wel een feestje te vinden. Onze persoonlijke aanraders zijn: VENT , Circus en Contacttokyo

Tokyo nightlife

Fashion

Fashion zie je op elke hoek van de straat in Tokyo terug. Negen van de tien mensen die je voorbij ziet lopen ziet er enorm fashionable uit. Alle verschillende kleuren en stoffen worden met elkaar gecombineerd en niks is hierbij te gek. Het maakt het straatbeeld enorm divers en kleurrijk. Nou is niet iedere man geïnteresseerd in de fashion industrie, maar het toffe is dat je het ook terug ziet in de auto cultuur van Tokyo. Er is naast de kleurrijke fashion scene een bizarre supercar tuning scene. Ooit de film Tokyo Drift gezien? Zo ja, dit zie hier dus overal. Vooral in de extremere wijken kijk je je ogen uit. Compleet overgetunde lambo’s en ferrari’s! Hoe meer kleur hoe beter!

Gamecultuur

Japan kennen we natuurlijk van het bekende game merk Nintendo. Gamen is erg populair in de Japanse cultuur. Met name de Mario-achtige games doen het erg goed en zijn bijna onderdeel van de opvoeding geworden. Wat direct opvalt in Tokyo is het grote aantal arcadehallen. Dit zijn geen kleine zaaltjes met wat vintage spelkasten maar ware gameparadijzen. Soms wel zeven verdiepingen hoog, met duizenden verschillende kasten. De Japanners nemen deze hobby uiterst serieus en dat zie je terug in het fanatisme van de spelers. 

Tokyo, 5x waarom je naar Tokyo moet!

Real life Mario karten

Wanneer je in Tokyo bent dan is dit toch wel heel erg vet om te doen: Real life Mario karten. Een drie uur durende tour dwars door de populaire wijken van Tokyo in een echte Mario kart. Onderdeel van de tour is dat je een kostuum uitkiest van een van de karakters van de Mario spelletjes. De karts gaan rond de 60 km/h en je hoeft niet bang te zijn dat je verdwaalt, want je rijdt onder begeleiding van een gids. De kosten vallen mee, een drie uur durende rit kost je tussen de 50-60 euro. Tof om met je vriendengroep te doen!

Tokyo, 5x waarom je naar Tokyo moet!

Overnachten

Japan is zo’n enorme diverse stad, je kunt hier uiteraard alle soorten accomodaties vinden. Van de meeste luxe hotels, tot de tofste backpacker hostels. Bedenk wel dat het in Tokyo qua prijzen niet hetzelfde is als in menig andere Aziatische stad. Je betaalt hier voor een bed in een hostel minimaal twintig euro per nacht. Een hotel begint vanaf ongeveer zestig euro per nacht.

De Capsule hotels

Wat uniek in Tokyo is en zeker een toffe ervaring om te proberen, zijn te bekende Capsule Hotels. Naast een leuke ervaring, is het ook een goede optie om geld te besparen. De Capsule hotels zijn populair in Tokyo. Je vindt ze eigenlijk alleen maar in Japan en hier en daar in China. Het concept is dat je betaalt voor een bed in een capsule. In een grote zaal staan tientallen capsule opgestapeld in rijen van meestal drie hoog. De capsules zijn afgesloten met een deur en een gordijntje en hebben vaak een hypermoderne uitstraling. Het doet wat denken aan slapen in een ruimtestation. 

Tokyo, 5x waarom je naar Tokyo moet!

Shinkansen

In Tokyo kun je je makkelijk een week vermaken, maar naast deze overweldigende stad heeft japen nog veel meer te bieden. Een hele toffe manier om andere delen van het eiland te zien is door middel van Shinkansen. Voor velen een onbekend begrip, maar binnen Japan een gebruikelijke manier van reizen. Shinkansen zijn de hogesnelheidstreinen die ook wel bekend staan als de Bullittrains. Door middel van magneten halen deze treinen snelheden van 320 km/h. Naast dat het een praktische manier van transport is, is het ook een te gekke ervaring.

Normaal is reizen via deze trein vrij prijzig, voor een maand onbeperkt gebruik maken van de treinen ben je rond de 1400 dollar kwijt. Gelukkig is er voor toeristen een uitzondering gemaakt. Voor 400 dollar kun je een maandkaart kopen waarmee je 30 dagen onbeperkt gebruik mag maken van de treinen. Hiermee kun je reizen naar het hoge noorden om te wintersporten of naar het zuiden om aan een van de vele tropische stranden te liggen. Of om andere steden (zoals Hiroshima) te bezoeken. Een praktisch en belangrijk ding is dat je de Bullittrain railway pass alleen kan kopen wanneer je niet in het land bent. Iets wat je dus moet doen voordat naar Japan vliegt!

Tokyo, 5x waarom je naar Tokyo moet!

Extra tip

Was je al van plan om naar Japan te gaan of heeft dit artikel je getriggerd? Als je nog anderhalf jaar wacht kun je je Japan reis combineren met een bezoekje aan het grootste sportevenement aller tijden. In 2020 worden namelijk de Olympische spelen georganiseerd in Tokyo.

Tokyo, 5x waarom je naar Tokyo moet!

 

 

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…