Dit zijn de best betaalde atleten van de afgelopen tien jaar 

CREDITS: Wikipedia | James Barrett

Sporten is tof zowel om het zelf te doen als om naar te kijken. Een uur knallen in de sportschool, een vriendenteam oprichten met je maten of een Champions League avond inplannen. Het houdt ons goed bezig. Omdat er zoveel aandacht voor sport is gaat er ook ontzetten veel geld om in het wereldje.

Dit zijn de beste betaalde atleten van de afgelopen 10 jaar

Miljoenencontracten worden uitgedeeld alsof het niks is en wij als kijkers zijn er maar al te dol op. Of het nu gaat om Europees voetbal of om Amerikaans basketbal, het geld lijkt aan de bomen te groeien. Om je een beeld te geven bij deze bizar hoge bedragen heeft het zakentijdschrift Forbes er een fraai lijstje van gemaakt. Om je wat tijd te besparen hebben we het even voor jullie samengevat. Waarschuwing: val niet van je stoel af van verbazing.

Floyd Mayweather

Niemand heeft ooit meer geld verdiend als bokskampioen Floyd Mayweather. Hij zou in de afgelopen tien jaar 915 miljoen dollar hebben binnengeharkt. Alleen al in de jaren 2015 tot en met 2017 verdiende hij met zijn gevechten 500 miljoen dollar. De bokser wordt ook wel Floyd ‘Money’ Mayweather genoemd. Dat zegt toch al genoeg.

Cristiano Ronaldo

De Portugese profvoetballer Cristiano Ronaldo heeft een vermogen van 800 miljoen dollar. De linksbuiten haalt niet alleen veel geld binnen met zijn voetbalcarrière, maar hij kan zijn rekeningen ook goed betalen van zijn Instagram en Facebook-volgers. Hij zet zijn social media dus op de juiste manier in.

Lionel Messi

Profvoetballer Lionel Messi heeft een sportief vermogen van 750 miljoen dollar. De Argentijns-Spaanse aanvaller ontving in 2019 het hoogste salaris van alle atleten die actief zijn in teamverband.

LeBron James

Amerikaans basketballer LeBron James heeft met zijn 680 miljoen dollar niks te klagen in zijn leven. De NBA-speler heeft tijdens zijn eerste zestien jaar als professioneel basketballer twee keer zoveel verdiend aan endorsements, vergeleken met zijn 270 miljoen dollar aan salaris.

Rodger Federer

Rodger Federer zit aan het einde van zijn tenniscarrière zitten. Over geld hoeft hij zichzelf geen zorgen meer te maken. In al die jaren heeft hij een mooi vermogen van 640 miljoen dollar bij elkaar gespeeld. De professionele tennisser heeft ook nog een mooie toekomst voor zich. In 2018 tekende hij namelijk nog een tienjarig contract met Uniqlo voor 300 miljoen dollar.

Tiger Woods

Tiger Woods word gezien als een van de beste golfspeler aller tijden en heeft een bescheiden vermogen van 615 miljoen dollar. Hij werd in 1996 professioneel golfer en in 1997 won hij al The Masters. In 2010 speelde Tiger Woods gemiddeld 10 PGA Tour evenementen per jaar.

Phil Mickelson

Nog een golfer in dit lijstje. De Amerikaanse Phil Mickelson heeft wel gerespecteerd vermogen van 480 miljoen dollar. Hij heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot een van de meest succesvolle spelers van zijn generatie. Zijn grootste loonstrookje ontving hij in 2018 toen hij zijn rivaal Tiger Woods versloeg voor een beurs van 9 miljoen dollar. Dat noemen ze nog eens een vriendschappelijk spelletje.

Manny Pacquiao

Manny Pacquiao is een Filipijnse bokser én politicus met een vermogen van 435 miljoen dollar. Zijn 25 pay-per-view fights hebben de Filipijnse senator geen windeieren opgelegd. Manny, ofwel The Destroyer, is de enige bokser die wereldtitels won in acht verschillende gewichtsklassen.

Kevin Durant

De Amerikaanse basketballer Kevin Durant heeft een vermogen van 425 miljoen dollar. In de afgelopen 10 jaar is zijn salaris met 400% gestegen. Niet verkeerd voor de small-forward van de Brooklyn Nets.

Lewis Hamilton

Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft een vermogen van 400 miljoen dollar. Hij is binnen de wereld van Formule 1 de best betaalde coureur. Sinds 2013 rijdt Hamilton voor Mercedes en is niet meer weg te denken uit de Formule 1.