De Xiaomi 12T maakt zijn belofte waar: qua specs, design en prijs

CREDITS: Xiaomi

Als er ergens soms door de 6,67-inch displays het bos niet meer te zien is, dan is het in de smartphonewereld. Daarom mogen wij regelmatig de paradepaardjes van deze grote stal testen. En ook deze keer hebben we een hele fijne voor je: de Xiaomi 12T.

Xiaomi 12T

Xiaomi verraste eerder al met een spot in dit lijstje, en ook nu zijn we weer onder de indruk. Want de specs en de premium looks spreken boekdelen.

Xiaomi 12T
Foto: Xiaomi

Trots op je specs

Een 108MP camera, 120 W HyperCharge en een 120 Hz AMOLED-display. Dat zijn de specs waar Xiaomi de 12T in de markt zet. Niet gek ook, want daar mag je trots op zijn als je het voor zo’n prijs (komen we later op terug) kan aanbieden. Vooral het opladen heeft ons leven tot nu toe makkelijker gemaakt. Je gaat douchen, prikt je oplader erin en hoppa, als je net droog bent heb je alweer een volle telefoon. Heerlijk. Daarbij is het tegenwoordig ook een unicum als je gewoon een adapter én een kabeltje krijgt bij je telefoon. Xiaomi biedt dat nog wel aan en, hoe gek het ook klinkt, het voelt goed om gewoon alles te krijgen in je smartphonepakket.

Als je denkt dat-ie snel leeg is heb je het mis, want met de 5000 mAh batterij heb je echt een megavermogen. Lees: tot 13,5 uur schermtijd. Tijdens die 13,5 uur plezier vloei je echt over je scherm. Het ultrakristalheldere scherm, en direct ook het meest kleurrijke scherm van Xiaomi, heeft een ongekende reactiesnelheid. Dat in combinatie met de krachtige 5 nm-processor laat ‘m echt tot de crème de la crème van smartphones behoren.

Xiaomi 12T
Foto: Xiaomi

Megamomenten creëren

Goed, dan nog een onderdeel dat hoog op het ‘afvinklijstje’ staat als het gaat om een smartphone kiezen: de camera. Ook op dat onderdeel scoort het merk punten. Naast de heldere 108MP camera heeft de Xiaomi 12T ook ultragroothoek- en macrolenzen om alles ‘mega’ vast te leggen. De ultragroothoeklens zorgt voor de uitgestrekte beelden, de macrolens voor de details. En dat op élk moment. Bijvoorbeeld in het donker: de speciale nachtmodus is eenvoudig aan te tikken en zorgt voor de ultieme foto’s bij weinig licht.

Ook video’s opnemen die je op serieus hoog niveau. Je hebt verschillende high-class-functies zoals Ultra Night-video, Pro-timelapse en HDR-video. Dat doe je tot 4K-kwaliteit.

Looks & ….. de prijs

De looks & de prijs in één alinea? Yes, zeker. Want de smalle afwerking ademt minimalisme, waardoor je een waar premiumgevoel krijgt. En dat is-ie dus ook: premium. Niet alleen qua looks, maar ook qua specs waar we het verhaal mee begonnen. Het designteam heeft laten zien waartoe het merk instaat is. De techniek laat zien hoe je performance creëert in een smartphone. Normaal gesproken leiden die twee aspecten tot een prijskaartje waar je u tegen zegt.

Maar tegen het prijskaartje van de Xiaomi 12T (waar we dus op terug zouden komen)  zeg je geen u, maar die mag jij ‘je’ noemen. De 12T kost je €599. Dat is toch net effe wat anders dan jezelf achterover schrikken als er een Amerikaans launch event heeft plaatsgevonden.

Xiaomi 12T
Foto: Xiaomi
Source: