Honda brengt met Motocompacto een scooter die (bijna) overal inpast

CREDITS: Honda

Wat is de overeenkomst tussen een koffer en een scooter?

Met de nieuwe Motocompacto van Honda kan je er allebei op rijden.

Elektrische Motocompacto die (bijna) overal inpast

Klinkt misschien als een mission imposible, maar de Japanners hebben ondertussen een aardige waslijst van onmogelijke technische opdrachten voltooid. De Motocompacto sluit zich zonder twijfel bij dit lijstje aan. Het is in principe een scooter die op een koffer lijkt. Of een koffer die op een scooter lijkt. We zijn er nog niet helemaal over uit. Het is in ieder geval een elektrische tweewieler die na gebruik opgevouwen wordt tot een kleine koffer, waardoor je de nieuwe scooter van Honda eigenlijk overal mee naartoe kan nemen.

Motocompacto, <strong>Honda brengt met Motocompacto</strong> een scooter die (bijna) overal inpast
Foto: Honda

Mobiliteit op een heel ander niveau

Dat betekent dus geen stress meer wanneer alle parkeerplekken voor een dagje Noordwijk aan Zee al vroeg in de ochtend zijn ingepikt. Parkeer je die auto gewoon een paar kilometer verderop en pak je je koffer, uh, scooter, uit de achterbak. Want met een snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur, ben je alsnog binnen no time bij je locatie. Eenmaal aangekomen vouw je de Motocompacto weer in en laadt je hem binnen 3,5 uur weer volledig op. Daarna kan je weer bijna 20 kilometer gassen op je Motocompacto.

Motocompacto, <strong>Honda brengt met Motocompacto</strong> een scooter die (bijna) overal inpast
Foto: Honda

Motocompacto komt met inspiratie van voorganger

Verder weegt de kleine tweewielers maar 18 kilo, waardoor je binnen 7 seconden tijd de topsnelheid bereikt. En mocht je onze fitness guides nog gemist hebben, dan is dat met de Motocompacto geen probleem: de scooter kan tot 120 kilo dragen. De look is daarnaast geïnspireerd op de oude Motocompo’s van Honda uit de jaren ’80, al zijn de aanwezige tools op de Motocompacto allesbehalve ouderwets. Zo krijgt de scooter een ingebouwde opslag, een digitale snelheidsmeter en een laadindicator. Verder is er via de app een mogelijkheid om je scooter helemaal persoonlijk in te stellen.

Benieuwd naar de Motocompacto? Check hem hier. Of check de foto’s hier beneden.

Source: