Vier laptops die ons leven makkelijker hebben gemaakt

Als er iets is wat ons werk makkelijker maakt, dan is het wel een laptop. Wél een goede natuurlijk, want hij hoort juist jouw favo collega te zijn, niet je vijand.

Laptops zijn er vandaag de dag in alle soorten en maten. Van convertible laptops tot refurbished laptops en van peper-peperdure tot laptops voor een prikkie. Daarom zetten wij onze favoriete collega’s van de laatste tijd extra in het zonnetje. Zie het als een soort tip-van-de-redactie-lijstje.

De redactielaptops die ons werk hebben geÜpgraded

HP Spectre x360: ultieme convertible-laptop

De 9-tot-5-mentaliteit komt niet in jouw persoonlijke Dikke van Dale voor. Soms werk je om 03:00 uur ’s nachts aan een rapport, soms heb je zin in een bingewatchsessie van Vikings. Als moderne man wil je snel schakelen tussen entertainment en werk. Op een stijlvolle manier, want een laptop met dikke randen is een doorn in ’t oog.

De HP Spectre x360 voldoet aan meer eisen dan hierboven gesteld. Het is een stijlvolle convertible-laptop die van jou een regelrechte thuiswerkkoning maakt. Door een verbazingwekkend – bijna – randloos HD-display en een lange accuwerktijd kun je tot de late uurtjes door. Zoals het hoort en zoals jij wil. Je kan de laptop met touchscreen namelijk neerzetten op de gekste manieren. Ondersteboven of recht: laat jouw creativiteit de vrije loop.

Deze jongen is écht een beest: de accu gaat namelijk maar liefst – in het gunstigste geval – 17 uur mee. Zeg maar doeiiiiiii tegen het opladen tussendoor. Is ‘ie wél leeg? Dan is de laptop binnen een half uur opgeladen van 0 tot 50%.

Lees hier ons hele oordeel en alle specs.

, <strong>Vier laptops</strong> die ons leven makkelijker hebben gemaakt

Acer Aspire Vero: een synoniem voor duurzaamheid

We kunnen er niet meer omheen: als een product niet ‘duurzaam’ is, heeft het geen meerwaarde. Dus? Dus dient ook jouw laptop aan die eisen te voldoen. En met de Aspire Vero van Acer is dat een koud kunstje.

De Aspire Vero is hét duurzame paradepaardje van Acer. Door alleen maar te typen op de gerecyclede laptop krijg je al groene vingers. Het design, waarvoor Acer verschillen de onderscheidingen heeft gekregen, is tot in de puntjes doordacht. Aan alles zie je terug dat er rekening is gehouden met moeder natuur. Zo bestaat de behuizing voor 30% uit PCR-plastic, waardoor er zo’n 21% aan CO2-uitstoot wordt bespaard. Daarbij kun je de laptop zelf demonteren, perfect voor snelle reparaties, upgrades en recycling.

Oké, oké. We zijn overtuigd van het groene design. Maar hoe zit het dan aan de binnenkant? In het leven draait het tenslotte om het innerlijk… Geen zorgen, de specs zijn allesbehalve teleurstellend. Je krijgt namelijk een loeisnelle laptop voor je neus. Daar zijn de 11e generatie Intel® Core™ processoren en de Intel® Iris® Xe grafische kaart3 verantwoordelijk voor. Verder zie jij je collega’s scherper dan ooit tevoren tijdens zoom-meetings op je 15,6-inch Full HD IPS-scherm.

, <strong>Vier laptops</strong> die ons leven makkelijker hebben gemaakt

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook: voelt als een laptop

Oké, een klein beetje vloeken in de kerk. We hebben ook een Chromebook uitgelicht. En wel de ideale 2-in-1 Chromebook. De Lenovo IdeaPad Duet Chromebook schakelt net zo gemakkelijk over van werk naar vermaak als jouw maatje op kantoor. Doordat je binnen 0,1 seconde van laptopmodus naar tabletmodus kan switchen heb je altijd plezier. Óók op de werkvloer, want daar draait het toch om in het leven?

Lenovo heeft het beestje de perfecte naam gegeven; IdeaPad. De Chromebook is ontworpen om je creativiteit ruim baan te geven. Desalniettemin kun je er ook keihard mee werken als het nodig is. Heb je een deadline lopen? Dan kun je vlammen op je plug-and-play toetsenbord die met magneten vastzit. Is het tijd om te chillen? Je kan het toetsenbord loskoppelen en je hebt een ultradraagbare 10,1″ tablet die klaar is om je te entertainen.

Acht seconden. Dat is de tijd die de IdeaPad Duet Chromebook nodig heeft om op te starten. Dat is toch nét even anders als je collega die vier bakjes koffie pakt voordat hij een mail kan beantwoorden. Praktisch gezien ben je dus áltijd klaar om aan ’t werk te gaan. Hoe je het ook wendt of keert: het allergrootste voordeel van een 2-in-1 Chromebook is de wendbaarheid. Dankzij het ontwerp met de 5-punts pogopin en magneet is hij extreem easy aan te sluiten en los te maken. En in beide modi is hij dun en licht, met 7,35 mm en 450 gram als tablet tot 18,2 mm en 920 gram in zijn volledige outfit. Ideaal.

, <strong>Vier laptops</strong> die ons leven makkelijker hebben gemaakt

HP Envy 14: een digitaal atelier op je schoot

Creatieve mensen hebben ook hun weg gevonden in de digitale wereld. Een kunstenaar zit tegenwoordig niet meer vastgeplakt aan zijn schildersezel, maar kan ook meesterwerken met Photoshop. En een architect kan zijn werk op de tekentafel combineren met digitale 3D-tekeningen.

Het allerbelangrijkste voor deze meesters? Een laptop die hen begrijpt, in vorm van de HP Envy 14. De inklapbare krachtpatser is een ‘schootatelier’ voor mensen met een visie. En je kan ‘m overal mee naartoe nemen. Oké, een heftig statement: een digitaal atelier op je schoot. Maar toch, we durven hem met onze digitale pen op te schrijven. Daar is de combi van de 11e generatie Intel Core-processor én het prachtige beeld in 16:10 aspectratio verantwoordelijk voor. Daardoor werkt de 14-inch laptop razendsnel, plus: je ideeën komen tot leven in de verbluffende kleuren die je in je hoofd had. Je hebt namelijk in alle creatieve programma’s 100% sRGB-kleurbereik.

Creatieve mensen werken vaak ook ’s nachts lekker. Dat zit er nu eenmaal in. En met de Envy 14 kan je hele nachten doorhalen. De accu gaat maar liefst 12 uur en 30 minuten mee. Toch leeg? Dan kun je de laptop binnen een halfuur weer tot 50% opladen. Dat zijn cijfers waar je blij van wordt.

, <strong>Vier laptops</strong> die ons leven makkelijker hebben gemaakt