10 schoenen die iedere man in zijn kast moet hebben

CREDITS: Bigstock

Je kent het onderhand wel. Schoenen maken de man. En daar zijn we het maar al te graag mee eens. Het laat zien uit welk hout je gesneden bent. Daarom is de juiste schoenenkeuze bij je outfit essentieel. Waar de vrouwen misschien wel tientallen schoenen hebben, houden de mannen het vaak wat simpeler. Toch zijn er een aantal schoenen die elke man in zijn kast moet hebben om te matchen bij elke outfit.

10 schoenen die iedere man moet hebben

We hebben de vrijheid genomen om deze schoenen op een rijtje te zetten voor je. Alleen maar makkelijk, toch? Dit zijn de tien schoenen die in iedere man in zijn garderobe moet hebben.

Soorten schoenen
Foto: Bigstock

Clean sneakers

Bijna elke man heeft deze schoen wel. Een strakke sneaker. Geen gekke poespas of felle kleuren maar een nette en effe kleur. Deze schoenen kun je onder elke broek rocken en is dus een must in je schoenencollectie. Een wit kleurtje kan onder elke broek en staat nog netjes ook. En we hebben nog nooit een dame gehoord die er niet van houdt. Nog een extra reden om deze te bezitten.

Soorten schoenen
Foto: Grailify

Speelse sneakers

Deze schoenen zijn er voor de echte urban look. Pak bij deze schoenen uit met een kleurrijke variant want deze variant mag best een beetje out of the box zijn. Je kan gaan voor die veel te dure Balenciaga’s maar een paar kleurrijke Nikes voldoen ook. En het bespaart je nog een boel centen. Kun je met de rest van dat geld de schoenen gaan aanschaffen die je nog niet hebt uit dit lijstje. Ideaa.

Soorten schoenen
Foto: Lefteris kallergis

Chelsea boots

We hebben het je al eerder geprobeerd duidelijk te maken. Chelsea boots kunnen nou eenmaal niet ontbreken in je collectie. Je kan deze bij elke gelegenheid dragen en ze passen bij bijna elke outfit. Daarom benoemen we het nogmaals, deze schoenen zijn niet te missen en moet je deze gewoon hebben.

Soorten schoenen
Foto: Andre Tan

Puntgave stappers

Voor de formele gelegenheden kun je niet komen aankakken met je sneakers. Daar horen natuurlijk speciale schoentjes bij, de derby’s. Je kan deze dragen onder een net maatpak, maar staan ook strak onder een goeie denim. Je draagt ze misschien niet elke dag maar voor bepaalde gelegenheden is het een must.

leren schoenen
Foto: Terje Sollie

Clarks

Clarks is misschien een merk, maar met deze benaming weet iedereen waarover het gaat. Het zijn eigen de Chelsea boots met veters. Je kunt deze moeiteloos bij iedere outfit stijlen en de suède stof geef een echte touch van nonchalance aan je outfit. Helemaal ideaal als je een keer niet zo’n zin hebt om veel aandacht te besteden aan je outfit. Clarks matchen toch wel. Dat wil je toch gewoon?

clarksoriginals2

Hardloopschoenen

Je bent een echte man. Dat wil je daarom ook naar voren laten komen in je schoenencollectie. En hardloopschoenen kunnen daarbij écht niet ontbreken. Je laat zien dat je sportief bent en niet vies bent van een potje zweten. Je onderhoudt je lichaam en dat tekent jouw als man. En niet stiekem hardloopschoenen voor de sfeer kopen hé? Je moet ze wel echt gebruiken.

Soorten schoenen
Foto: Veja

Loafers

Loafers zijn de definitie van elegant en pure klasse. Deze schoenen zijn gemaakt voor de pantalons en nette korte broeken. Voornamelijk in de zomer zijn deze stappers echt de real deal. Lekker luchtig, zitten comfortabel en het straalt ongekende klasse uit. Het enige wat dan nog ontbreekt is een zonnebril en een cabrio. Dan is het écht af. Gewoon doen dus.

Polo & Loafers
Foto: Jeroen Den Otter

Echte boots

Deze schoen is gemaakt voor het gure weer. Je banjert met deze echte boots zo door alle plassen en je behoudt je warme voeten. Heerlijk. Een tripje naar het bos is daarom perfect voor deze schoenen en het staat nog eens flink stoer ook. Deze moeten dus in je kast staan. Of bij de deur mag ook, als ze een beetje vies zijn.

Soorten schoenen
Foto: Nathan Dumlao

Brogues

Brogues zijn van oorsprong outdoor schoenen. Vandaar dat deze altijd geperforeerd zijn. Vroeger was dit voor de waterafvoer, nu staat het gewoon flink stijlvol. Daarom een goeie toevoeging aan de schoenencollectie. Brogues zijn er in hoge en lage varianten. En voor de verandering mag er best wat hoogte in je collectie. Dus waar wacht je op?

Soorten schoenen
Foto: Greyson Joralemon

Strakke pantoffels

Een van de meest vervelende dingen is koude voeten. Vooral in huis. Pantoffels zijn dé ideale oplossing hiervoor, maar het beeld hiervan is vaak saai en duf. Je wil natuurlijk ook niet overkomen als een stijlloze vent, ondanks je in huis bent. Kies dus een maar pantoffels die er gewoon gelikt uitzien met een bruut patroontje. Dan ben je echt de king in huis.

Soorten schoenen
Foto: Bigstock