Stijltips voor het verbergen van je bierbuikje

CREDITS: Bigstock

Het liefst lopen we er natuurlijk helemaal afgetraind bij: V-cut, 8-pack, ronde bips, the whole package. Toch neigt onze abdominale regio, met alles feestjes en festivals, meer naar een vettig bierbuikje. Sommige mensen zijn er trots op, maar de meeste niet. Gelukkig is er zeker iets aan te doen.

Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om de love handles in de gym eraf te trainen, maar je kunt met kleding ook een hoop verbergen. Ons radicale broertje Mellowed – waar ze veel bier drinken – komt met een aantal stijltips waardoor niemand je bierbuik zal opmerken.

Stijltips om je bierbuikje te verbergen

De juiste maat

De eerste tip is ook meteen de belangrijkste. Zorg ervoor dat je de juiste maat draagt, want dit bepaalt namelijk precies hoe de contouren van je lichaam zich zullen uiten. Schroom ook niet om van een maatje M over te stappen naar en maatje L. Wanneer een T-shirt of overhemd te strak zit, eist een buik alle aandacht op. Kies daarom voor kleding die ruimer valt, zonder dat het lijkt alsof je een hoeslaken draagt.

Kies voor donker

Dat zwart afkleed is algemeen bekend, maar geldt eigenlijk voor alle donkere kleuren. Lichte kleuren zijn met een bierbuikje niet de beste keus. Wanneer je voor kleuren zoals zwart, donkerblauw of donkergrijs gaat hoef je die biertjes in het weekend toch blijven drinken, zonder dat je er als een zwijntje uitziet.

Geen kleding in je broek

Kleding in je broek dragen kan kneiterstijlvol zijn, maar met een bierbuik moet je er wel rekening mee houden dat dit het eerste is wat mensen zien. Dus probeer niet de Antonio Banderas uit te hangen en haal dat T-shirt uit je broek. Draag gewoon een lang T-shirt dat lang genoeg is zodat het die mooie bierbuik van je verbergt.

Laagjes = géén bierbuikje

Dit is een tip die weinig effort vergt, maar bijzonder effectief is voor het verbergen van een bierpens. Het idee is dat je speelt met diverse kledingstukken en op die manier laagjes creëert. Trek bijvoorbeeld een shirt aan en draagt daarover bijvoorbeeld een spijkerjack of overhemd. Zo verleg je de aandacht van je buik en is het ook praktisch voor de koudere dagen.

Check ook: Stijltips voor smalle mannen: zo lijk je breder met kleding

bierbuikje
Foto: Bigstock