Zo zorg je dat je nieuwe tatoeage tijdloos is

CREDITS: Monica Silvestre

Het nemen van een tatoeage is een grote stap. Het is namelijk iets waarvan je weet dat het een keuze voor de rest van je leven is. En hier kan een behoorlijke druk achter liggen. Want hoe weet je zeker dat het ontwerp dat je kiest mooi blijft? Eigenlijk is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat je tatoeage tijdloos is en niet trendgevoelig. Wij hebben zes tips op een rijtje gezet die jij in je achterhoofd moet houden. Dan voorkom je dat jij met de nieuwe variant van een tribal eindigt over een jaartje of tien.

Zes manieren om te zorgen dat je tatoeage tijdloos is

Geen symbolen

Het nemen van een symbool kan vet zijn, maar is allesbehalve tijdloos. Symbolen veranderen namelijk van betekenis en zijn erg trendgevoelig. Zo kan een cirkel vandaag de dag niets betekenen, maar over een jaar symbool staan voor een of andere organisatie. Maar ook symbolen die wél in de mode zijn vandaag de dag, kunnen over en jaar net zo uitgekotst worden als het infinity teken. Beter niet doen als je een beetje tijdloos wil zijn dus. En sorry als je een driehoek op je onderarm hebt staan.

Liever een afbeelding dan tekst

Wanneer je voor een tijdloze tatoeage wilt gaan, kun je beter voor een afbeelding kiezen dan voor tekst. Een gemiddelde afbeelding is namelijk een stuk minder concreet. Teksten beelden vaak een bepaalde voorkeur of gedachte uit. Als je overigens een aantal jaar verder bent, is de kans heel groot dat je van gedachte verandert bent. Een afbeelding is een veiligere keuze omdat deze, mits hij écht heel specifiek op een gebeurtenis gebaseerd is, minder op één ding vastgelegd is.

tatoeage, Zo zorg je dat je nieuwe tatoeage tijdloos is
Foto: Romina Farias

Niet voor nu, maar voor altijd

Een van de belangrijkste dingen die je in acht moet houden bij het nemen van een tatoeage is dat je een tatoeage niet voor nu neemt. Dus niet omdat je net terug komt van een hele toffe reis of omdat je nu zo veel van je vriendin houdt. Een tatoeage is namelijk niet voor nu, die is voor altijd. Herinneringen vervagen, relaties ook. Baseer dus een tatoeage nooit op iets wat je nu bezighoudt, maar juist iets waarvan je zeker weet dat het voor altijd blijft.

Denk na over de plek

Als je ouder wordt zit die tatoeage er nog steeds, op precies dezelfde plek. Een plek als je handen, polsen of nek zal altijd zichtbaar zijn. Vooral wanneer je verder geen tatoeages hebt, zijn dit dus plekken om goed over na te denken voor je deze laat inkleuren. Je komt er namelijk niet snel weer vanaf. Daarnaast moet je ook nadenken bij het kiezen van een plek over je huid zelf. Er zijn namelijk ook bepaalde plekken die veranderen naar mate je ouder wordt, wanneer je rimpels krijgt of misschien een paar kilootjes aankomt. Je wil dan niet hebben dat je goudvis ineens veranderd in een orka of verrimpelde sardien. Goed over de plek nadenken dus!

Volg geen trend

Tatoeage stijlen komen en gaan. Je ziet nu de geometrische trend een hele grote rol spelen binnen de tatoeages. En ja, die stijl is behoorlijk vet. Maar grote kans dat deze ook weer ooit voorbij gaat. Kijk maar eens terug naar de tribal trend, die was ook behoorlijk snel weer uit. Niemand wil nu nog met zo’n ding op z’n bovenarm gezien worden. Je moet dan dus ook bij het nemen van tatoeages niet alleen kijken naar wat nu in is. Het maakt je namelijk niet veel origineler en grote kans dat je er later spijt van krijgt. Tattoos zijn één ding waarin je juist niet trendgevoelig moet zijn.

De juist inkt

Tat-shops vind je overal, maar ze verschillen flink in kwaliteit. Doe goed research voordat je ergens een tatoeage laat zetten. Niet alleen omdat zeker niet alle tattoo-artiesten ook werkelijk hun vak verstaan, maar ook omdat de inkt die ze gebruiken flink kan verschillen. Wil jij een zwarte bloem op je kuit? Is goed, maar zorg er dan ook voor dat het niet over 10 jaar een blauwe waas is die op geen mogelijke manier meer op een bloem lijkt. Het is toch je lichaam!

tatoeage, Zo zorg je dat je nieuwe tatoeage tijdloos is
Foto: SK

 

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
14 oversized outfits van Ryo Takashima
Als economisch centrum van Japan zijn de straten rondom Marunouchi gevuld met overspannen finance-goeroe’s in strak gesneden pakken. En dat terwijl de rest van de stad precies…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…