Zomerstijl: 5 linnen items voor een luchtige garderobe

De ‘American dad look’ is niet meer weg te denken uit de fashionwereld. Toch zijn er grenzen. Oké, we kunnen leven met de baseballcaps en witte chunky sneakers, maar een onverzorgd en té lang linnen shirt mag weggelaten worden. De stof moet je juist omarmen als een stijlvolle Italiaan. Als je dat eenmaal hebt gedaan wil je nooit meer anders.

5 linnen items voor een luchtige garderobe

Linnen is een natuurgeschenk. De stof heeft van nature namelijk een ‘klimaatsysteem’ dat jou bij warme temperaturen van ventilatie voorziet. Vooral wij Nederlanders kunnen klagen over kleding als het warmer is dan 30℃. Aan klagen heb je niets, en de oplossing is simpel: linnen.

Praktisch stijlvol

Voor de praktische mannen onder is het materiaal ideaal. Er mogen namelijk kreuken in zitten. Dat is een onderdeel de charmes van linnen. Dit is overigens geen vrijbrief om je shirt vier dagen op de vloer te laten liggen, om het vervolgens weer aan te trekken. Je moet je items wel blijven verzorgen.

Linnen is al heel oud, maar nog steeds van nu. Het wordt gemaakt van vlas, een harde, lichte vezel. Deze vezels zijn een stuk dunners dan katoenvezels bijvoorbeeld. Daardoor ademen linnen items ook veel beter dan je normale kledingstukken.

De stof is een blend van praktisch en stijlvol. Ideaal. Al kun je snel met linnen overslaan in de Jack Nicholson Dad Vibe. Dat willen wij te allen tijde voorkomen, en dat doe je door op de details te letten. Net zoals je doet bij het samenstellen van een basic garderobe of het kiezen van overshirts.

Daarom selecteerden we vijf items die jouw garderobe luchtiger maken. En vooral ook stijlvoller:

Collar Shirt – Short sleeve

linnen, Zomerstijl: 5 linnen items voor een luchtige garderobe

The Linen Shirt

linnen, Zomerstijl: 5 linnen items voor een luchtige garderobe

Cropped broek (blend)

linnen

Striped Linen Shirt 

linnen, Zomerstijl: 5 linnen items voor een luchtige garderobe

Coach jacket

linnen