Wat is casual en hoe draag je het goed?

CREDITS: Parker Burchfield

Klaar met werk, de file doorstaan. Tijd om dat pak uit te trekken en comfortabele maar stijlvolle kleding aan te trekken. kortom, de casual look. Je kan casual kleding op verschillende manieren dragen, maar als je jezelf casual kleed, doe het dan wel goed. Wij geven je tips om een hele stijlvolle casual outfit te rocken.

Casual voor de dag komen doe je op deze manieren!

Als we praten over casual heb je eigenlijk drie varianten. We hebben gewoon casual, casual smart en casual chique. Ze vereisen alle drie andere kledingstukken. Colberts, chino’s, polo’s en T-shirts zijn een must voor de casual look!

Casual Smart

Deze stijl zit een beetje tussen casual en casual chique in, en daar is helemaal niets mis mee! Een luchtig overhemd is ideaal voor in de warme lente- en zomermaanden. Zo zie je er niet alleen gelikt uit, maar ben je ook super stijlvol. Rol je mouwen op, knoopje open, zonnebril op en je bent klaar voor het terras of dat lekkere zomerse avondje.

Probeer voor de verandering eens een chino te dragen onder je overhemd. Donderblauw, bruin en beige werken uitstekend bij deze look!

Casual kleding, Wat is casual en hoe draag je het goed?
Foto: Kizzuwatna

Gewoon, gewoon casual

Wat we hier mee bedoelen is het poloshirt of het simpele T-shirt. Let wel op hè mannen, een simpel T-shirt wil niet zeggen dat we een shirt van €6 van de Primark moeten gaan dragen. Kijk eens naar een basic van Tommy Hilfiger of van Scotch&Soda, die zijn super tof en zien er mega stijlvol uit!

Een goede basic en casual look begint met goede basics, goedkoper is niet beter. Een basic T-shirt van €60 doet enorm veel voor jouw look, terwijl je er met een T-shirt van een paar euro er wat kariger uit kan zien. Wat we eigenlijk willen zeggen is dat kwaliteit altijd voorop zou moeten staan.

Casual kleding, Wat is casual en hoe draag je het goed?
Foto: John Fornander

Casual chic

Deze stijl zou je uitstekend kunnen dragen als je een feestje hebt of een toffe vrijdagmiddagborrel. Comfortabel, simpel en toch netjes. Casual chic is eigenlijk gewoon een colbert of jasje in combinatie met een mooie pantalon. Trek er een toffe witte sneakers onder aan of een paar nette schoenen en je bent good to go!

Casual kleding, Wat is casual en hoe draag je het goed?
Foto: Krystian Krzewinski

 

LEES OOK