En de award voor stijlvolste voetbalshirt gaat weer naar…. Venezia FC

CREDITS: Venezia FC

In Venetië doen ze alles net met wat meer flair. De antieke gebouwen, de bruggen, de kanalen en ook de kleding mag niet vergeten worden.

Zelfs bij de professionele voetbalclub van Venetië ligt mode hoog in het vaandel. Venezia FC kondigde deze week de shirts aan voor het nieuwe seizoen, en reken maar dat ze hiermee elke rivaal jaloers maken.

De essentie van de nieuwe tenues

Venezia FC is al jaren een van de meest modebewuste clubs op aarde. Ook dit jaar leggen ze de (doel)lat weer héél hoog. Venezia FC heeft met de nieuwe thuisshirts geprobeerd om de nadruk te leggen op de elegantie van de stad, haar cultuur en bovendien de inwoners. Ook hebben ze geprobeerd om de essentie van de iconische Venetiaanse architect Carlo Scarpa vast te leggen in het ontwerp. En dat is wat ons betreft aardig gelukt.

Het ontwerp van de Venezia FC shirts

In het ontwerp van dit jaar richt Venezia FC zich namelijk op twee kernelementen die naadloos aansluiten op de visie van Carlo Scarpa. Zoals de lokale legende ooit zei: “Ik zou graag willen dat een criticus in mijn werk bepaalde intenties ontdekt, namelijk een enorme wil om binnen de traditie te blijven,” and so they did. De club heeft daarom gekozen voor een kraag met een gouden profiel, omdat Scarpa goud altijd gebruikte om zijn werk te verheffen.

Het zit hem in de details

De rest van het shirt heeft Venezia FC zo eenvoudig mogelijk gemaakt, omdat Scarpa er altijd in slaagde om elegante eenvoud te behouden. Daarom heeft de club gekozen voor een gouden kleur van de clublogo’s en die van Kappa, bovendien hebben ze de inscriptie ‘Città di Venezia’ óók goudgekleurd. Het is de eerste keer dat deze inscriptie op het shirt staat, en het toont de verbinding aan met de stad. De eiland- en vastelandziel van de fans wordt benadrukt door de oranje-groene band in het midden van het shirt die in een geometrie afsteekt tegen de zwarte achtergrond van het shirt. Het zit hem dus in de details.

Source:
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…