De Louis Vuitton-voorjaarscollectie van Tyler, the Creator is hier

CREDITS: Louis Vuitton

Iets meer dan een jaartje geleden nam Pharrell Williams het LV-stokje over van Virgil Abloh. In de tussentijd heeft de nieuwe creatieve directeur bewezen dat hij het visionaire erfgoed van Virgil probleemloos weet voort te zetten.

En samen met de heetste collaborator van het moment als het op mode aankomt, Tyler, the Creator, lijkt de nieuwe voorjaarscollectie ook garant te staan voor succes. Een maand geleden haalde het nieuws alle headlines, nu kun je de collectie ook echt kopen.

Pharrell x Tyler, the Creator al vaker gouden combinatie gebleken

De nieuwe collectie is volgens Pharrell zelf een natuurlijke uitbreiding op het LVERS-filosofie waarmee ze voortbouwen op hun netwerk van ongelooflijke artiesten en creatievelingen. ‘Tyler is al jarenlang een goede vriend een samenwerkingpartner van mij, en we hebben altijd een band gehad op het gebied van muziek en design. Er zijn zoveel elementen specifiek voor Tyler verwerkt in deze stukken en het is inspirerend geweest om hem zich te zien richten op zijn vakmanschap en met hem samen te werken aan deze voorjaarscollectie‘, aldus de creatieve directeur van Louis Vuitton zelf.

Tyler voegt zich bij select lijstje met eigen LV-monogram

Tijdens de samenwerking heeft Tyler zelf het voortouw genomen en voegde hij zich aan een wel heel select lijstje van artiesten die het legendarische monogram van Louis Vuitton opnieuw op de tekentafel hebben gelegd. Met zijn eigen ‘Craggy Monogram’ heeft Tyler een interpretatie geleverd in tinten van vanille, chocolade en pastel. Om tot dit resultaat te komen heeft de oprichter van Golf Wang en Le Fleur de eerdere LV-samenwerking met Takashi Murakami gebruikt als inspiratie.

Naast de suikerachtige tinten, oogt het monogram vrij kronkelig en bevat het ook tekeningen van airedale terriers. Deze zijn te zien op een bruine pufferjas, een crèmekleurige windbreaker, een op maat gemaakt pak en verschillende accessoires.

Obsessie van Tyler, the Creator wordt waar kunstobject

Over accessoires gesproken: Tyler is compleet obsessed met bagage-elementen. Iedereen die zijn verschijning tijdens de Grammy als hotelbediende nog herinnert, kan dat beamen. We staan er dus niet van te kijken dat hij een complete bagageset voor Louis Vuitton heeft ontworpen, met als kroonjuweel de Courrier Lozine 110-koffer van $68.000.  Swipe voor de beelden:

Source:
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…