The North Face gaat fully denim met Gore-Tex

CREDITS: The North Face

The North Face laat weer eens zien dat fashionable en functioneel hand-in-hand kunnen gaan.

Dat ze dat vaker doen, weten we. Maar nu staat denim centraal, en dat is toch echt even andere koek.

The North Face gaat voor denim x Gore-Tex

Denim on denim is dé trend die ook The North Face in zijn greep houdt. Alleen pakt TNF het net iets anders aan. Ze gebruiken denim in combinatie met Gore-Tex. Huh? Denim en Gore-Tex? Jup, de waterdichte stof Gore-Tex, die eind jaren ’60 (per ongeluk) is ontdekt door Bob Gore, blijkt goed door een deur te kunnen met denim. Een mooie combi van een ‘oude’ organische stof en een relatief jonge, technische stof.

In de collectie vind je een revirsible puffer uit de jaren ’90, een mountain jacket en een mountains pants. Alle items in deze collectie zijn gevoerd met Gore-Tex en de  mountain items hebben een waterafstotende coating. Deze coating zorgt ervoor dat het water zo van de items afrolt.

Geen onbekende combinatie

Denim en Gore-Tex is voor TNF geen onbekende combinatie. In 2015 heeft het merk in samenwerking met Supreme een spring summer-collectie uitgebracht. In deze collectie werden items uitgebracht die ook van denim waren in combinatie met Gore-Tex. Alleen toen was de alleen water resistant, nu is-ie water proof. Liefhebbers weten nog steeds de weg te vinden naar deze samenwerking. De TNF x Supreme denimparka wordt nu nog steeds aangeboden voor een megabedrag van €2000.

Nu maar afwachten of deze nieuwe collectie ook zo in de smaak valt. De denim x Gore-Tex items zijn vanaf nu verkrijgbaar online en in beperkte flagship stores. Zien we jou binnenkort in double denim?

Source:
LEES OOK