The Compass Inside: short film over het vakmanschap van Stone Island

CREDITS: Stone Island

Stone Island. Een merk dat regelmatig nog een verkeerd beeld krijgt door de bosvechters van FC Utrecht, maar in feite pure elegantie en vakmanschap ademt.

De nieuwe film van het merk zelf, ‘The Compass Inside‘, brengt gelukkig wél het juiste beeld van het fashion label uit Italië naar voren.

Reflecteren op het creatieve werk van Stone Island

Tijdens The Compass Inside worden we meegenomen op een visuele reis die het manifest van Stone Island belichaamt. Met Jeremy Elkin als regisseur is de film samengesteld om een verzameling leden van de Stone Island-community te laten reflecteren op de creaties. Zo reflecteert de bekroonde regisseur Spike Lee op de invloeden van de gemeenschap binnen Brooklyn, terwijl Jodie Turner-Smith de impact van Jamaica op het Britse leven bespreekt terwijl ze door de straten van Brixton in Londen wandelt.

Stone Island toont de relatie tussen vakmanschap en het alledaagse leven

De bedoeling van deze reflecties is uiteindelijk dat The Compass Inside de relatie tussen het alledaagse leven en de vakmanschap van het merk. ‘The Compass Inside is een film geworteld in proces, vakmanschap, artisticiteit en gemeenschap. Het gaat over de mensen die Stone Island dragen terwijl ze hun dagelijks leven leiden en de vakmensen die de kleding maken, waardoor het Stone Island manifest tot leven komt.‘ Aldus regisseur Jeremy Elkin over de korte film.

Storytelling van een Brits hiphopicoon

Om het verhaal helemaal vorm te geven, krijgt de film een originele compositie van Billy McFeely en wordt het verhaal verteld door het Britse hiphopicoon Dave. Een man die tijdens Top Boy ook al een aantal keer verscheen in kleding van het merk. Verder is de korte film op maar liefst vijftien verschillende locaties geschoten, waaronder Rotterdam, waardoor we de relatie tussen vakmanschap en het alledaagse leven nog beter in beeld krijgen. Check hieronder de volledige korte film.

Source: