Taj Amsterdam maakt de tofste sieraden voor mannen

Sieraden voor mannen. Een ding is zeker: het is niet voor iedereen weggelegd en zeker niet iedereen vind het hard. Maar wij wel! Mits je het goed aanpakt, want je kan makkelijk de plank mis slaan. Waar je zeker niet de plank mee mis slaat, is met de tofste sieraden voor mannen; van Taj Amsterdam!

Taj Amsterdam

Sieraden voor mannen

We schreven het al eerder:

“Je kan met ringen goed uit de verf komen of de plank volledig misslaan. Wij raden het sowieso af om als man te veel ringen te dragen. Je wilt niet als menig festivalchick overal aan vast blijven hangen.”

We staan hier nog steeds achter, al is ’te veel’ een rekbaar begrip en verschilt per persoon. Sommige mannen komen er namelijk heel goed mee weg. Ga voor wat ruigere, het liefst matte, ringen. Een zegelring bijvoorbeeld! En probeer ook te variëren om welke vinger je ‘m draagt. Al lang niet alleen de ringvinger leent zich om ‘versierd’ te worden.

taj amsterdam, Taj Amsterdam maakt de tofste sieraden voor mannen

Ook met kettingen is de scheidingslijn dun. Het kan snel nogal nerdy en fout overkomen. Ga voor een wat langere ketting en combineer het met kleding die zich ervoor leent. Je kan ook meerdere kettingen van verschillende hoogtes dragen, maar niet te kort graag. Ook de hanger is erg belangrijk. Taj Amsterdam slaat wat dat betreft de spijker op de kop met hun collectie.

Voor armbanden geldt: don’t overdo. Zolang je niet heel je arm vol hebt hangen met festivalbandjes uit 2011 en alles mooi op elkaar afstemt, zit je vaak wel goed met armbanden. Ga ook hier voor niet te fijn en vrouwelijk materiaal.

Sieraden met een verhaal

Twee dames met een ondernemersgeest hadden een visie: eerlijke sieraden maken met een verhaal. Dat ze hiermee prachtig inspelen op de trends is natuurlijk bonus. Choanou en Shardey hebben naar ons idee een hele sterke collectie voor mannen neergezet en helpen daarbij ook nog eens aan een betere wereld.

taj amsterdam, Taj Amsterdam maakt de tofste sieraden voor mannen

Het toffe aan de sieraden is dat ze allemaal handgemaakt zijn op Bali. Ze worden gegoten in een mal en daarna met de hand versiert. Geen van de sieraden van Taj Amsterdam is dus 100% hetzelfde. “Juist de imperfectie, maakt de sieraden charmant,” zeggen ze. En wij sluiten ons daar volledig bij aan.

Maar ten koste van de kwaliteit gaat dit niet. Integendeel. Taj Amsterdam maakt juist high-end sieraden, maar met een verhaal. Wat ze wat ons betreft nóg kostbaarder maakt! Alle materialen die ze gebruiken komen uit gerecycled goud- en zilverwaar, zoals bestek en kandelaren uit Bali, Sulawesi, Kalimantan en Java. Ze hanteren een eerlijke productie met eerlijke lonen en werktijden. Daarnaast doneren ze een deel van de opbrengsten aan een opvangthuis voor kinderen op Bali en planten ze maandelijks twee bomen in West-Afrika, via het Three of Life-project.

Taj, wat ‘juweel’ betekent in het Sanskriet en is daarnaast de afkorting voor ‘Trouw Aan Jezelf’. Een gift van een van de eigenaressen aan de ander, voordat ze Taj begonnen, was hiervan de aanleiding. Na een break-up gaf ze een sieraad met de herinnering om trouw aan jezelf te blijven.