Waarom je dit jaar toch Nieuwjaar in stijl moet vieren, plus stijltips

CREDITS: Alvin Mahmudov

Als moderne man probeer je altijd stijlvol voor de dag te komen, maar met Nieuwjaar mag je écht uitpakken. We zijn fan van basics, maar soms vraagt de gelegenheid om wat meer joie de vivre. Er is dan ook één advies vanuit de modewereld: durf! Daarom selecteerden we de perfecte kledingitems zodat je dit jaar tóch in stijl Nieuwjaar viert.

Zo vier je Nieuwjaar tóch in stijl

Dit jaar gaat het anders worden. De stijl ‘Black Tie’ is misschien dit jaar iets té veel van het goede. Vind je dat onzin? Dan kan je nog steeds gaan voor een hot smoking. Maar mocht je dit jaar tóch het ouderwetse Nieuwjaars-gevoel willen hebben , maar iets minder overdreven, dan scoor je met deze outfits punten:

Altijd goed: strak in pak

Er gaat niets boven een man in een goed pak. Dit is een gegeven en dat zal ook nooit meer veranderen. Voor het dragen van een pak geldt een vuistregel: goedkoop is duurkoop. Daarom mag je als gentleman best de portemonnee trekken voor een pak. Investeren kun je leren. Maak je outfit voor compleet met een wit overhemd en een elegant vlinderstrikje.

nieuwjaar, Waarom je dit jaar toch Nieuwjaar in stijl moet vieren, plus stijltips

Durf anders te zijn: coltrui met colbert

De col-col combi: een coltrui met een colbert, is dé stijl voor mannen met lef. Het is nét even anders en je kan het dragen met een chino of pantalon. Met Nieuwjaar mag je uitpakken dus je colbert mag best in de kleuren bordeaux, bruin of beige zijn. Een overhemd onder je colbert is ook maar zo gewoontjes, dus jij vervangt het kledingstuk dit jaar voor een coltrui.

nieuwjaar, Waarom je dit jaar toch Nieuwjaar in stijl moet vieren, plus stijltips

Schoenen maken de man, zéker met Nieuwjaar

Een outfit is pas compleet als je een paar mooie chique stappers hebt. Feestelijke schoenen horen er nu eenmaal bij. Bijna elk type is toegestaan, zolang je maar voor de stijlvolle variant gaat. De zwarte lakschoen is een all-time classic, maar je kan ook gaan voor minimalistische sneakers of toffe Chelsea boots. 

nieuwjaar, Waarom je dit jaar toch Nieuwjaar in stijl moet vieren, plus stijltips

Finishing touch

Last but nog least: maak je outfit compleet met een stijlvol accessoire. Een tijdloos horloge is key. Tijdens het diner mag je voor de dag komen met een zilveren of gouden klok. Het is tenslotte Nieuwjaar, dus het mag best een beetje glimmen.

nieuwjaar, Waarom je dit jaar toch Nieuwjaar in stijl moet vieren, plus stijltips