Hoe je een pochet het beste kunt dragen

CREDITS: Adeolu Eletu

Een pochet is een accessoire uit de herenmode. Het is een vierkante doek die opgevouwen in het borstzakje van een jasje, een blazer of een dinner jacket wordt gedragen, op zo’n wijze dat deze nog gedeeltelijk zichtbaar is.

Met een wildgroei aan ontwerpen en stijlen is het eigentijdse pochet meer een kunstwerk geworden. De vraag is natuurlijk hoe je jezelf onderscheidt van de menigte. Hier leggen we het verschil uit tussen verschillende stijlen en de beste manier om dit statement stuk te dragen.

Hoe je een pochet het beste kunt dragen

Neutraal pak

Wanneer je een neutraal pak draagt bieden pochets de mogelijkheid om je persoonlijke stijl te laten zien. Kies qua stijlen manieren die een goede combinatie vormen. Zo zijn pochets met patronen of een felle kleur een perfecte toevoeging. Draag je een stropdas met een gestreept patroon, zorg er dan voor dat je pochet hierop afgestemd is. Als je een grijs pak draagt, kies dan voor warme tinten en krachtige patronen die een aandachtspunt toevoegen aan je outfit.

pochet, Hoe je een pochet het beste kunt dragen
Foto: Adeolu Eletu

Tuxedo

Het dragen van een tuxedo biedt de kans om te experimenteren met de luxere pochet varianten. Een ivoorkleurige zijden pochet zal een accessoire zijn waarmee je keer op keer de show zal stelen. Zoek naar een goede kwaliteit voor het ultieme effect. Om je formele look af te maken, is een andere optie een vierkant ‘jacquard pochet’. Deze show-toppers zijn gemaakt van een stijvere stof en werken het beste wanneer ze zijn samengevouwen tot een nette envelop. Kies een less is more approach en laat een klein gedeelte uit de borstzak gluren voor de ultieme finishing touch.

pochet, Hoe je een pochet het beste kunt dragen
Foto: 91st Oscars®, Academy Awards

Blazer

Het pochet en de blazer combo is een veilige manier om de baas te worden. Wees niet bang om te experimenteren met gedurfde prints en kleuren, vooral met een effen wit of blauw shirt. Als je op zoek bent naar een meer casual of zomerse look, kijk dan naar linnen vakjes van hoge kwaliteit. Deze stof voegt een chic element toe aan de meeste blazers. Voor blazers gemaakt van een wat zwaardere stof zijn zijden pochets de beste keuze. Probeer een geruit jasje te combineren met patronen of bloemenafdrukken om evenwicht te creëren in je outfit.

Het komt niet alleen neer op de stijl van de pochet zelf, het zit ook in de manier waarop je het vouwt. Ga voor een kroonplooi, deze heeft drie van de hoeken naar buiten steken. Of kies voor een pochet die wat slordig uit de borstzak steekt voor een nonchalante uitstraling. Beide zijn gewaagde stijlen waarmee je gegarandeerd zult opvallen.

pochet, Hoe je een pochet het beste kunt dragen
Foto: The Lazy Artist Gallery

Bruiloft

Pochets zijn de ideale manier om een ​​jasje aan te kleden voor een bruiloft. Blijven ademen mannen, we bedoelen natuurlijk wanneer jij te gast bent op iemand anders zijn bruiloft. Een getailleerde chino’s, donkerblauwe blazer en wit shirt, voeg een gedurfde pochet toe en je bent klaar om te rollen. De magie van dit accessoire is dat het iets is dat met een veelvoud aan verschillende looks kan worden gedragen.

pochet, Hoe je een pochet het beste kunt dragen
Foto: Lawrence Suzara
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
14 oversized outfits van Ryo Takashima
Als economisch centrum van Japan zijn de straten rondom Marunouchi gevuld met overspannen finance-goeroe’s in strak gesneden pakken. En dat terwijl de rest van de stad precies…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…