Fotoserie: Pharrell Williams maakt in Parijs droomdebuut voor Louis Vuitton

CREDITS: Louis Vuitton

In hartje Parijs, op de Pont-Neuf, heeft multitalent Pharrell Williams zijn debuut gemaakt voor Louis Vuitton als creatief directeur. En niet minder dan bijna héél Hollywood was erbij.

Denk aan Lenny Kravitz, Tyler The Creator, Jared Leto, Beyoncé, Omar Sy, Henry Taylor en ASAP Nest. Al deze flamboyante ‘vrienden van’ zagen hoe Pharrell nieuw leven (en heel veel logo’s) in LV heeft geblazen. Er zit namelijk een ferme portie joie de vivre in de nieuwe collectie.

Louis Vuitton SS24-show in Parijs

Pharrell in Paris. Het kan zomaar een naam zijn voor een nieuwe single. Of voor een film. Want bij deze man weet je nooit wat-ie uit zijn hoge hoed tovert. Wat we nu wél weten: zijn eerste stappen als eindverantwoordelijke voor een Louis Vuitton-collectie zijn groot. En om dat extra onder de aandacht te brengen werd een blik aan sterren opengetrokken.

Collectie-inspiratie

De nieuwe collectie van Pharrell is geïnspireerd op een aantal pijlers. Alles doordacht tot de puntjes van onder andere zijn childhood en doordrenkt met creativiteit. We nemen je mee in de gedachtegang. Extra nice: de soundtrack van de Men’s Show was JOY (Unspeakable) by Voices of Fire feat. Pharrell Williams. Ook daar had hij dus een aandeel in…

THE SUN 

De collectie draait om de zon als een focuspunt. De impact van de zon is overal in de collectie aanwezig, in de grafische prints, de warmte van het palet en glinsterende versieringen op items en accessoires.

VA TO PARIS

De show werd gepresenteerd op Pont Neuf, de oudste brug in de Franse hoofdstad, in het altijd aanwezige zicht op de aangrenzende Louis Vuitton-studio’s. Pharrell ziet het als een metaforische verbinding tussen Parijs en Virginia, de thuisstaat van Pharrell Williams. Daardoor kom je Amerikaanse varsity-jacks tegen die worden versterkt door Parijse elementen van de authentieke ateliers. Een mix van trainingspakken en gebreide kleding is het resultaat.

DAMOFLAGE

Damoflage combineert het historische Damier-patroon van Louis Vuitton met camo. Je ziet het terug in de accessoires, maar in work wear en indigo denim. De buitengevoeligheid van camouflage wordt weerspiegeld met ingekleurde motieven in prints.

The (new) DANDY

De stijl van een dandy snijdt een losjes getailleerd silhouet aangepast in een eigentijdse benadering van pakken. Strakke items worden gecontrasteerd door uitbreiding van oversized, wijde broeken, terwijl ook korte broeken in overvloed aanwezig zijn in pakken.

Tekst gaat verder onder fotoserie.

Pharrells friends

Dat Pharrell Williams veel vrienden in het wereldje heeft, is tijdens de show duidelijk geworden. Echt de allergrootste artiesten, acteurs, sporters, mode-ontwerpers en influencers op aarde waren aanwezig. En allemaal in stijl, natuurlijk.

Alleen dat maakt het al een droomdebuut. Niet dat bij eerdere shows van Louis Vuitton alleen derderangs personen langskwamen, integendeel, maar deze keer was het wel écht raak. Kijk maar mee:

Foto’s: Victor Boyko | Louis Vuitton

Source:
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…