Pharrell Williams is onverwacht de nieuwe designer van Louis Vuitton

CREDITS: Bigstock

Fashion en muziek lopen sinds het ontstaan hand in hand met elkaar. Maar deze week groeien beide werelden nog iets dichter naar elkaar toe met de bekendmaking dat Pharrell Williams de nieuwe designer van de mannenafdeling van Louis Vuitton wordt.

Pharrell Williams van muziekcreatie naar kledingcreatie

De rapper stapt dus van muziekcreatie over naar kledingcreatie. Een gewaagde stap, maar Pharrell is al wel langer bekend in de wereld van kleding. Mr Williams was namelijk de eerste mannelijke ambassadeur voor Chanel en werkt sinds 2004 sowieso al af en toe samen met Louis Vuitton. Ook ging hij recent nog een samenwerking aan met Tiffany & Company. Deze nieuwe deal lijkt dus van te voren no big deal voor de rapper en muziekproducent.

Grote schoenen te vullen voor Pharrell

Afijn, de schoenen die Pharrell moet vullen zijn enorm. Hiervoor was namelijk Virgil Abloh dé man die Louis Vuitton voorzag van nieuwe kleding. Helaas hebben we vorig jaar afscheid moeten nemen van dit icoon, maar gelukkig zijn er nog wel enkele releases die kleding van Virgil bevatten. In juni zullen we dan ook pas de eerste collectie van Pharrel voor Louis Vuitton zien tijdens de Men’s Fashion Week in Parijs.

Hooggespannen verwachtingen bij Louis Vuitton

Ondanks de grote schoenen die Pharrell moet vullen, zijn de verwachtingen hooggespannen bij Louis Vuitton. “Wij zijn ervan overtuigd dat hij Louis Vuitton naar een nieuw en zeer opwindend hoofdstuk zal leiden.” Aldus het merk zelf. Er waren nog andere gegadigden met een aardige curriculum vitae zoals Grace Wales en Martine Rose, maar uiteindelijk viel de keuze op Williams door zijn creatieve visie buiten de mode volgens directeur Pietro Beccari. Wij zijn heel erg benieuwd wat Williams naar dit decadente merk zal brengen.

Vond je dit artikel over Pharrell Williams zijn aanstelling interessant? Check hier al onze nieuwtjes over de dikste kleding en trends.