Lookbook: de schaatssouplesse van PAL Sporting Goods AW23

CREDITS: PAL

Sports wear in de fashionwereld. We kunnen niet meer omheen. Het rent hand in hand en daar blijven voorbeelden van de wereld inslingeren.

Zo zijn de voetbalschoenafdrukken in de fashion scene overduidelijk, maar kwamen we de elegantie van Noorse topschaatsers nog niet tegen mode-ontwerpen. Tot nu, want PAL Sporting Goods heeft de AW23-collectie daarop geïnspireerd.

PAL Sporting Goods AW23: Noorse schaatssouplesse in kledingitems

De Noorse schaatssouplesse hebben ze doorvertaald naar de items. Maar dat niet alleen. De nieuwe collectie belichaamt niet alleen de kracht van de atleten, maar weerspiegelt ook de ongerepte schoonheid van het Noorse landschap. Dat zie je terug in onder andere de puffers, sweats, hoodies, T-shirts, crewnecks en halfzips. Allen gemaakt van zwaar materiaal voor een warme en stevige fitting.

PAL, Lookbook: de schaatssouplesse van <strong>PAL Sporting Goods AW23</strong>
Foto: PAL

Sportliefde

Een familie met liefde voor sport begon het kledingmerk PALMER AND LOLA Sporting Goods, oftewel PAL (staat voor ‘vriend’). Er werd in de familie áltijd gesport: van snowboarden tot waterskiën en van tafeltennissen tot hockeyen. Die liefde geven ze nu door met kleding op Champions League-niveau. Bijna letterlijk, want hun specialiteit is geregenereerd garen. De items zijn extreem zwaar,variërend van 290 g/m² voor T-shirts en longsleeves tot 450 g/m², 500 g/m² en 550 g/m² voor hoodies, en gaan tientallen jaren mee.

PAL, Lookbook: de schaatssouplesse van <strong>PAL Sporting Goods AW23</strong>
Foto: PAL

Diepgeworteld in de cultuur

Om hun sportliefde nog verder te betrekken in hun storytelling, reizen ze voor iedere campagne af naar een waar één sport diepgeworteld in de cultuur zit. Deze keer was het pittoreske Lillehammer in Noorwegen aan de beurt. Midden in het uitgestrekte, schilderachtige landschap worden de Noorse kampioenschappen kunstschaatsen gehouden en de elegantie van de sport getoond. Precies het decor waar PAL’s items, en daarmee hun lookbook, het best tot zijn recht komt.

Source: