Dit zijn stijlvolste WK 2022-kits

Het wachten zit er bijna op: we gaan bijna na Qatar. Niet dat iedereen er happy mee is, maar goed… We gaan, en de teams die gaan, proberen dat in stijl te doen. We presenteren je: de meest stijlvolle shirts van WK 2022.

Voetbaltenues om in te schitteren

Nike, adidas, Puma en tal van andere sportgiganten hebben hun energie en skills al op de mat weten te leggen. Ook dit jaar zijn de mooiste voetbaltenues voor het WK onthuld en wellicht stijlvoller dan ooit tevoren. Thuisshirts in nationale kleuren scoren altijd een hattrick, maar dit jaar lijken de uitshirts de stijl compleet te maken.

Uitshirt België

De gouden generatie van de Belgen is bijna voorbij, waardoor de kans op een prijs steeds kleiner lijkt te worden. Waar het thuisshirt weg is gelegd voor de categorie ‘je moet er maar van houden’, zorgt het uittenue voor de benodigde boost. Het witte shirt neemt een boodschap mee naar het Midden-Oosten: het is samengesteld met de party animals van Tomorrowland om One Love en gelijkheid te verspreiden.

 

Uitshirt Brazilië

Samba van legendes zoals Ronaldinho, Pelé en Neymar zijn haast altijd herkenbaar aan de kanariegele shirts. Voor het WK 2022 zullen de straatvoetballers herkend worden dankzij het moderne blauwe uitshirt met groene accenten uit de nationale vlag. De haast gifgroene kleuren hullen het blauwe shirt in een jaguar camo waardoor de voetbalgrootmacht nóg gevaarlijker zal worden.

Denemarken

Ook Denemarken weet net als zijn concurrenten te variëren en een lach op het gezicht te vertonen met het uitshirt. Dit jaar heeft het minder bekende sportmerk Hummel een klassiek shirt ontwikkeld waar elke supporter van welk land dan ook mee kan slagen. Een klassiek en retestrak shirt waardoor de mannen vooraf al met 1-0 voorsprong beginnen. Met het pikzwarte uittenue maken ze een statement tegenover de omstandigheden in het thuisland Qatar. Anti-Qatar, pro gerechtigheid:

Uitshirt Mexico

Is dit de mooiste van allemaal? Voor velen zal het antwoord met overtuiging JA zijn. Dit uitshirt laat je alle voetbaltenues op het WK vergeten. Het enige wat jij wil doen is je bestelling voor 12 uur plaatsen om morgen in de kleuren van Mexico te zitten. Het Azteken-patroon, de Mexicaanse kleuren in een modern jasje en het omgetoverde logo spreken boekdelen.

Uitshirt Zuid-Korea

Ja hoor. De mannen uit Zuid-Korea doen ook mee aan het grote eindtoernooi. Het spraakmakende uitshirt van Zuid-Korea is gelukkig niet te missen. Het logo is legendarisch en wellicht één van de mooiste dit WK. Het zwarte shirt met flitsende kleurcombinaties maken het een one-of-a-kind. Een uniek shirt en een beeldschone vertoning: carnaval in Qatar!

Uitshirt Kroatië

Aah, Kroatië. Altijd blokjes. Gelukkig zorgt deze eenvoud ook voor de meest verfijnde shirts op de velden. Het uitshirt weet te shinen door typerende blokken op de schouder voorzien van classy kleuren. De blauwe stijl in combinatie met het fancy logo en een nationalistisch patroon maken van dit shirt een topvertoning.

Uitshirt Argentinië

Met zijn 35-jarige leeftijd is er nog enige hoop op een naderend WK-succes voor Lionel Messi. adidas en Argentinië kunnen het dan ook niet maken om de beste speler op aarde voor schut te laten lopen. De vlammen op het paarse uitshirt beloven in ieder geval veel goeds. De combinatie van vlammen, opvallende paarse kleuren en overgang in het adidas-logo zorgen voor een verfijnd shirtje en prima aanzien. Nu nog wachten op de magie van Leo.

Uitshirt Engeland

Gewaagde designs zijn niet aan de Engelsen besteed. Gelukkig hebben de mannen van Nike de klassieke stijl in een aangenaam jasje gestopt. Het felrode shirt met blauwe accenten, een strak logo en een net kraagje maakt menig liefhebber fan. Geïnspireerd op het shirt uit 1990 proberen de mannen de successen uit de vorige eeuw opnieuw af te dwingen.

Uitshirt USA

Het shirt van de lads uit de Verenigde Staten is er nogmaals een voor de liefhebber. Het bekende logo in het midden op de borst doet het Nike-logo naar de mouw verplaatsen. Een uitzondering binnen de sport. Het unieke camo patroon en de blauwe kleuren maken het shirt. Wellicht zet USA met deze voetbaltenues een eerste stap binnen soccer in plaats van football.