Mannen, deze toffe hoofddeksels zijn helemaal oke

Al eerder hadden we het over kapsels waar je de winter mee doorkomt. Maar iedereen heeft wel eens een bad hairday of is gewoon lui. Hoofddeksels bieden een prachtige oplossing. Voor vrouwen zijn er genoeg heftige en flamboyante hoofddeksels te vinden, maar vergis je niet, voor mannen is er ook genoeg in pet-to. Snap je ‘m? 😉

Vooral met dit weer zien we het allemaal niet zo zitten om ons haar in model te brengen. Drie stappen buiten en de hele coupe is alweer verpest. Mooi moment om de volgende toffe hoofddeksels en daarmee bad hair days te omarmen.

De tofste hoofddeksels

Petten

Laten we beginnen bij het begin: petten zijn altijd goed. Er zijn zoveel modellen en bijna elke man kan een pet hebben. Bijna. Ze vergemakkelijken je leven en houden je hoofd deze koude dagen enigszins warm.

Er zijn natuurlijk veel modellen, die elkaar qua ‘hipheid’ steeds afwisselen, maar vergeet niet ook rekening te houden met de vorm van je hoofd. Baseball caps staan beter bij brede gezichten, dad caps weer beter bij smalle gezichten. Trucker caps kunnen vrijwel bij iedereen wel.

toffe-hoofddeksels

Flat cap

Is het een pet? Is het een hoed? Niemand weet het, maar tof zijn ze wel. Haal er eentje in huis van wol en je bent winter ready. Deze beruchte flat caps bieden meer warmte dan een normale pet en zijn iets meer casual dan een hoed. Daarnaast gaan ze heel goed met een pak! Denk maar aan de Shelby brothers.

toffe-hoofddeksels-1

Hoeden

Hoeden zijn perfect voor wat formelere gelegenheden en bieden stiekem ook de warmte. Hoeden van wol zijn een aanrader, maar je hebt ook minder formele hoeden. Op festivals waren ze namelijk op de afgelopen jaren niet weg te denken. Let wel op: een hoed staat niet iedereen.

Daarnaast is het aan te raden om je hoedje vast te houden met de windvlagen waar we in de winter regelmatig mee te maken hebben.

Extra tip: strohoeden mogen in de kast. Of nog beter: in de prullenbak.

toffe-hoofddeksels-2

Beanies

Don’t we all love beanies? Ze beschermen je oren, ze beschermen je haar en ze zien er erg leuk uit. Het liefst de omgeklapte versie en niet de beanie met een pluizen bolletje bovenop. Die tijd zijn we alweer gepasseerd.

Oversized beanies, mja dat is een verhaal apart. Ben je nog een stuiptrekking van de tijd dat metrosexuelen het straatbeeld domineerde? Stop daarmee, je hindert ons. Ben je een singer songwriter? Vooruit dan.

toffe-hoofddeksels-3

Vissershoedje

Ja, deze fijne dingen hebben we vaak terug mogen zien in het festivals afgelopen zomer. Tot ons grote ongenoegen, want eerlijk is eerlijk, het werd een beetje irritant. Echter heb je deze hoedjes ook in een warm stofje.

Nu zul je ze vast nog niet zien, maar wees de trend voor, want ze komen er sowieso aan. En sneller dan je denkt.