adidas gaat terug naar 90’s voetbal met nieuwe Icons-collectie

CREDITS: adidas

adidas steekt een historisch stijlvol voetbaltijdperk in een nieuw jasje. Met de geheel nieuwe ‘Icons jersey collectie’ duikt het merk terug de geschiedenis in en speelt het in op de ’90’s trend die blijft hangen. Of is dat inmiddels geen trend meer?

Retro-vibes met adidas

De heerlijke nieuwe lijn is een selectie throwback-replica-ontwerpen van iconische designs uit de nineties. In die tijd bepaalde voetbalshirts niet alleen op het veld de stijl, maar ook naast het veld. Voetbalshirts die binnen de lijnen werden gedragen paste ook naadloos in de streetwearwereld. En dat is nog steeds zo. adidas snapt dat natuurlijk als geen ander en speelt daar weer op in met oversized silhouetten en een glanzende afwerkingen.

Clubs

Vooral het iconische Real Madrid-tenue (ooh, the good old days) en de klassieke Italiaanse shirts + truien zien er ongelofelijk gelikt uit. Maar adidas heeft ook Bayern München tropische vibes gegeven en Celtic volledige in het groen met zwart witte details. Serieus tof dat het én het clublogo én het adidas-logo daar gecentreerd is.

Voor de Nederlandse fans heeft adidas ook een tof design voor Ajax. Met de kleuren van het tenue waar de Amsterdammers in ’95 de Champions League mee pakte en ook beide logo’s in het midden. Daarnaast zijn ook de Zuid-Amerikaanse clubs goed vertegenwoordigd: River Plate, CR Flamengo en Boca Juniors zijn ook allemaal van de partij. Alle clubs hebben van adidas jerseys, truien, sweaters, shorts en trainingsbroeken gekregen. En dat levert hele fijne beelden op:

Source:
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…