How to wear: kettingen voor mannen

CREDITS: Vitaly

Het is iets waar veel mannen nog aan moeten wennen, maar als je ‘m goed draagt kan die je outfit maken. We hebben het over de ketting. Er zijn enorm veel vette kettingen voor mannen, die zeker hun investering waard zijn. Ben je van de plain t-shirts en straalt jouw kast ‘less is more’ uit? Dan kan een ketting nét het verschil maken tussen ‘saai’ en gewoon een vette look. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet over hoe jij kettingen voor mannen kunt rocken.

Kettingen voor mannen

Don’t overdo it

Wanneer je een ketting draagt, is het de bedoeling dat je dit ‘extra accessoire’ in balans brengt met rust in de rest van je outfit. Dus niet een riem, een horloge, drie armbanden, vier ringen, een pet én een ketting. Het kan ook tof zijn om wél nog wat andere sieraden te dragen, maar zorg dan wel dat deze in dezelfde kleur zijn als je ketting. Dus gewoon alleen zilver bijvoorbeeld.

kettingen voor mannen, How to wear: kettingen voor mannen
Foto: Vitaly

Vermijdt print

Een ketting komt het beste tot zijn recht wanneer de rest van je outfit rustig is. Bijvoorbeeld wanneer je alleen maar zwart draagt. Of met een wit t-shirt en een spijkerjack bijvoorbeeld. Wanneer je echter al een printje op je shirt of overhemd hebt, kan een ketting te druk worden. Een ketting valt vaak behoorlijk op en trekt de aandacht. Probeer dus ook om dit in balans te brengen met de rest van je outfit, je wil niet op een wandelende kermis lijken.

kettingen voor mannen, How to wear: kettingen voor mannen
Foto: Vitaly

De ketting zelf

Bij het kopen van een ketting is het zaak dat je bepaalde overwegingen maakt. Ga je voor goud of zilver? En haal je een chunky ketting, of een subtielere dunne? Dit zijn keuzes die veel bijdragen aan de uiteindelijke look. Als je een beginner bent in de wereld van sieraden is het een beetje heftig om meteen met een ziek scooterslot om je nek aan te komen zetten. Geloof het of niet, een ketting valt uit zichzelf al op omdat hij vrij centraal hangt. Geen nood om dus extra veel aandacht te trekken met een enorm ding. Subtiliteit is key.

kettingen voor mannen, How to wear: kettingen voor mannen
Foto: Vitaly

De hanger

Een hanger is ook bepalend voor de ketting. Je hebt verschillende soorten hangers, de ene opvallender dan de andere. Soms is gewoon alleen de ketting al genoeg, dan heb je gewoon alleen de chain. Kan heel vet zijn, over een zwart of wit t shirt. Kan ook weer heel fout zijn, als je een overhemd open laat staan en hij tussen je borsthaar hangt. Ook hier is het dus weer even uitproberen wat bij je past. Hou er bij het uitzoeken van een hanger vooral rekening mee dat hij wederom niet te overdreven is. Het fijnste is namelijk wanneer jij je ketting bij verschillende outfits aan kan doen. Dit is bij een te heftige ketting niet het geval.

kettingen voor mannen, How to wear: kettingen voor mannen
Foto: Vitaly