Hoe draag je een riem?

Om je middel? De truc is echter om je riem goed te dragen, en dan bedoelen we ook écht goed. Om de plank niet volledig mis te slaan zijn er een paar regels. Doe daarmee wat je wilt, maar doe het met stijl.

Accessoire

Tenzij je in Texas woont of je nog in de 90’s waant, is de riem niet écht van toegevoegde waarde. Tenminste, als je gewoon een broek koopt die past. Maar goed je zit soms strakker in je vel dan anders, dus soms is het onoverkoombaar. Tenzij je bretels prefereert. Kan zeker tof zijn, maar kom op guys: bretels én riem, is helemaal janken met de pet op. En daarbij; er is niet per se iets mis met een riem. Als je de volgende punten maar in gedachte houdt.

Eye-catcher

De riem hoeft niet van puur goud te zijn om door te gaan als eye-catcher. De riem valt nou eenmaal al op van zichzelf. Ga dus niet voor een alfabet aan logo’s, een opvallende kleur of enorme gesp.

Smal of breed?

Doe vooral wat goed voelt maar een te brede riem bij een chino of een pak is een beetje een mismatch. Kies daarom voor een smallere riem (±5 cm) in deze combinatie. Haal de wat bredere versie uit de kast voor bij een goede jeans. Denk aan een James Dean of een David Beckham, in combinatie met een paar goede boots. Maar nogmaals; maak het niet te gek!

Credits: Lookastic

Be a man

Bij de man gaat de riem tegen de klok in om het middel heen. Bij vrouwen is dit precies tegenovergesteld. Het gevolg hiervan is dat de gesp aan de linkerkant zit, op dezelfde plek als de knoop.

Fixeer je riem op het middelste gat, zodat je zeker weet dat de ‘flap’ door het eerste lusje van je broek past. Wanneer dit niet lukt noemen we dat ook wel ‘de verkeerde maat’. Bij een schoenmaker kan je gaan voor extra gaatjes of je kunt de riem laten inkorten.

Leder

Een plastic riem vol scheurtjes of schreeuwende logo’s in combinatie met een pak is niet echt een goede binnenkomer. In combinatie zonder pak trouwens ook niet. Ga daarom voor echt leder. Vooral als de riem om combinatie met een nette outfit wordt gedragen.

Credits: Lookastic