Herfsttrends 2020: zo kom je het komende seizoen stijlvol voor de dag

CREDITS: Jeroen Noordzij

Tja, we weten het: het is een raar jaar. Maar dat is nog geen vrijbrief om jezelf te verslonzen. Als moderne man kom je te allen tijde stijlvol voor de dag. Underdressed komt niet in jouw woordenboek voor, dus ook deze herfst word je de koning van de straat. Als je de herfsttrends van 2020 op een subtiele wijze kan toepassen in jouw outfit, dan ben je klaar om te rocken.

Dé herfsttrends van 2020 voor stijlvolle mannen

First things first. Trends zijn tof en kunnen daardoor jouw outfit naar een hoger niveau tillen. Máár… Er is een vuistregel die je in gedachte moet houden: trends zijn allesbehalve bepalend in een outfit. De basis van je stijl bestaat uit klassieke items die je draagt in combi met bepaalde items die op dit moment lekker gaan. Dan mag je jezelf pas een échte stijlkoning noemen.

Deze herfsttrends gaan dit jaar het – veranderde – straatbeeld voor een groot deel bepalen. Doe er op subtiele wijze je voordeel mee:

Get loose

Draag je nog steeds hele strakke skinny jeans? Dan staat er vast en zeker ook nog 2019 in je agenda. Van baggy denim tot oversized pakken, kledingitems met een losse snit zijn gewoonweg niet meer weg te denken. Een maatpak dat perfect aansluit zal nooit verdwijnen, maar je mag jezelf ook trakteren op comfy.

Oversized pakken gaan het dit jaar he-le-maal worden. Een verademing voor zowel onze kast als voor onze testikels. In plaats van rechte pijpen stappen we over op relaxte en wijde pijpen. Zo krijg je die jaren ’90 inspired look. De ideale mix tussen stijl en comfort.

herfsttrends
Foto: de Bijenkorf

Dikke zolen, niet te stoppen

Plat gezegd gaan we dit jaar steeds hoger lopen. Naast dat we minimalistische, witte sneakers in onze kast hebben liggen gaan we ook voor commando soles. Het is een antwoord op de chunky sneakers hype die de laatste jaren is ontstaan. Deze herfst mogen ook onder brogues of derbies dikke zolen worden gestikt.

Hoe je commando soles rockt, hangt natuurlijk af van je outfit. Chelsea boots of derbies met dikke zolen gaan het best samen met grove cold-weather pieces. Hierbij kan je denken aan een raw denim, een overshirt en een mooie coat. Dé ideale herfstoutfit. Of comfy oversized kleding zoals een puffer jacket en een loose fit zwarte broek.

herfsttrends
Foto: Rex Way

Autumn Whites

As seen on the catwalk: dit jaar mag er ook wit gedragen worden in de herfst. Grote namen zoals Louis Vuitton, Fendi en Ami stuurde dit jaar modellen met monochrome witte outfits de catwalk op. Een opvallende verschijning, maar de modewereld wist het zeker: wit gaat het ook maken buiten de zomer om.

Een volledig witte outfit is misschien niet helemaal jouw ding, dus kan je ook gaan voor een witte longsleeve met een hoge kraag, een baggy denim en zwarte chelsea boots. Zo heb je ook in de herfst een frisse uitstraling, terwijl je er met een simpel leren jack een bad boy look van kan maken. Classic.

herfsttrends, Herfsttrends 2020: zo kom je het komende seizoen stijlvol voor de dag
Foto: de Bijenkorf

Japanse beïnvloeding op herfsttrends

De street style in Japan is van een ander level. In Japan doen veel mannen hun best om er op en top uit te zien, wat ervoor heeft gezorgd dat het straatbeeld daar een voorbeeld is voor andere landen. Op straat lopen de mannen in Japen veelal in oversized kleding: een broek en top mogen alle twee best oversized zijn. De kleding is óf met hele felle kleuren óf juist basic.

Denim is in Japan een enorm belangrijke factor wat veel gedragen wordt. Ook denim mag met elkaar gecombineerd worden, dus een broek en top van denim is allesbehalve een no go.

Knitwear & suits

Dat deze twee stijlvolle stijlen samen door één deur kunnen is al langer bekend, maar nog niet bij het grote publiek. De textuur en gelaagdheid van deze twee pijlers worden steeds meer gecombineerd.

Deze herfst gaan we zien dat overhemden vervangen zullen worden door fijngebreide coltruien. Terwijl statement knits ook onder een pak mogen: zo krijgt een eenvoudig pak een totaal nieuw leven. Deze stijl is onderdeel van de herfsttrends van dit jaar, maar is daarentegen niet bepaald vluchtig te noemen. Het is meer dan dat. Deze stijlbeweging lijkt echt een onderdeel te worden van de moderne herenkleding. Waardoor we het ook gaan zien in de herfst van 2021, 2022 en 2023. Het is dus verstandig om in kledingstukken die bij deze trend passen te investeren.

herfsttrends
Foto: de Bijenkorf
LEES OOK