Zo draag je een gestreept T-shirt wel stijlvol

CREDITS: Unsplash | Clem Onojeghuo

Elk jaar zien we met dit lekkere weer de gestreepte t-shirts weer massaal uit de kasten komen. Geïnspireerd op de klassiek Franse Bretonse streep kunnen we ook dit jaar weer verwachten dat het T-shirt veel in het straatbeeld te zien zal zijn. Zowel stijlvol als casual is dit item met van alles te combineren en daarom ook voor veel mannen een echte must-have.

Gestreepte T-shirts waarvan je er zeker één in je kast moet hebben

Ben jij nu die uitzondering op de regel, en heb je dus nog geen gestreept T-shirt in je collectie, dan is het tijd om daar iets aan te doen. Om deze match made in heaven op te sporen is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden.

Ga je liever voor een strak t-shirt of ben je meer van een losse fit? Accentuur jij graag je brede postuur of mag het allemaal wel wat minder? Tip: kijk dan eens bij de t-shirts met een verticale streep, dit maakt je niet alleen smaller, maar ook optisch langer. Kan jouw leven wel wat kleur gebruiken of is je bijnaam al Pipo de clown? Wees je dan bewust van de kleurencombinatie die je uitkiest.

gestreepte t-shirts
Foto: Fird Kay

Dit jaar verticaal boven horizontaal?

Combineer je favoriete gestreepte T-shirt met een lichte jeans of ga juist voor een black denim. Gooi er een spijkerjack of leren jas overheen voor de zwoele zomeravonden.

Wist jij eigenlijk dat de Bretonse streep voorkomt uit het Franse matrozenuniform van 1858. En het later na de Tweede Wereldoorlog pas als vrijetijdskleding werd gedragen door vooral kunstenaars en filosofen die er anders uit wilde zien dan de rest. In de jaren hierna maakt dit populaire patroon vaak een heropleving mee. Zoals bij de preppy style in de jaren ’90, maar ook in 2010 wanneer high-end merken de streep toevoegen aan hun collectie. Het is tijd om weer historie te schrijven. Misschien jaar wel liever verticaal dan horizontaal.