Guide: dit is hoe je een grijs pak stijlvol draagt

CREDITS: Bigstock

Een grijs pak is het Zwitserland onder de pakken. Hij is het meest flexibel en kan voor bijna iedere gelegenheid gedragen worden. Omdat de opties met een grijs pak zo goed als eindeloos zijn, is het makkelijk om te verdwalen in de mogelijkheden. Daarom helpen we je een handje.

Een grijs pak: dit is hoe je hem stijlvol kunt dragen

Het kan namelijk soms toch lastig zijn. Wanneer draag je nou écht een grijs pak en met wat voor schoenen en welke kleur overhemd combineer je ‘m? Vandaag geven we antwoord op al je vragen. In deze guide lees je hoe je een grijs pak stijlvol kunt dragen.

guide grey suit
Foto: emre keshavarz

Welke kleur grijs moet ik aan?

Als het op de kleur grijs aankomt is er nogal veel keus. Er zijn in dit geval dus echt fifthy shades of grey als het om pakken gaat. Tel daar ook nog eens alle combinaties met eventuele patronen bij op en je raakt totaal het overzicht kwijt. Welke kleur grijs bij jou past is dan ook een tricky question. 

Het is lastig, want sommige kleuren grijs passen nou eenmaal beter bij een bepaalde gelegenheid dan bij de andere. Dus wanneer je jezelf afvraagt welke kleur het beste voor jou is, kun je beter nagaan wat de reden, de gelegenheid en het seizoen op dat moment is. Maar er is ook goed nieuw. Een grijs pak is nu stijlvoller dan ooit tevoren. Daarnaast is er bijna geen een dresscode waar grijs niet in past. Grote kans dat je met een grijs pak dus altijd goed zit!

We zetten de veschillende kleuren grijs + wanneer je ze perfect kunt dragen voor je op een rijtje. Kijk zelf wat het beste bij je past.

Lichtgrijs

Lichtgrijs is perfect voor een smart-casual look. De kleur komt iets minder hard over waardoor je er benaderbaar en flexibel uitziet. Hierdoor is deze kleur grijs ideaal voor semi fomele gelegenheden of voor bijvoorbeeld naar je werk.

Middengrijs

Een middengrijs pak zorgt ook daadwerkelijk voor een middenweg. Hierdoor is hij geschikt voor een hele hoop dresscodes, gelegenheden en kleurcombinaties. Met deze kleur kun je dus alle kanten op.

grijs pak, Guide: dit is hoe je een grijs pak stijlvol draagt

Donkergrijs

Een donkergrijs pak heeft een meer proffessioneel imago waardoor je er een sterker statement mee maakt. Daarom raden we je aan om alleen je donkergrijze pak uit de kast te trekken voor bijvoorbeeld belangrijke business meetings of events. Om nog serieuzer genomen te worden kun je hem bijvoorbeeld combineren met een lichtblauw overhemd zoals waar onze grote vriend Daniel Craig ook van houdt.

guide grey suit
Foto: emre keshavarz

Zilver

Dit is een heftige. Kies je ervoor om een zilver pak aan te trekken dan zullen er gegarandeerd wat hoofd om omdraaien op de gelegenheid in kwestie. Het is hierbij van belang dat je zilveren pak kwaliteit uitstraalt om te voorkomen er goedkoop uit te zien. Bewaar daarnaast je zilveren pak voor een speciale gelegenheid. Dit is er niet eentje waar je iedere week in gezien wil worden. Je combineert ‘m het beste op een klasieke manier met een wit overhemd en een zwarte stropdas.

Patroon

Wil je het roer eens omgooien en iets meer spice toevoegen? Kies dan voor een grijs pak met een patroon. Omdat dit pak een speelse vibe heeft, kun je hem het beste dragen voor een semi-formeel event of feestje.

grijs pak, Guide: dit is hoe je een grijs pak stijlvol draagt

Welke kleur overhemd?

Maar, met alleen een kleur pak zijn we er nog niet. Er wordt natuurlijk ook nog iets onder gedragen. En voor welke kleur overhemd je gaat kan nog wel eens een dilemma zijn. Grijs is immers een neutrale kleur waar van alles bij past waardoor je weer veel opties hebt.

Wit en zwart zijn daarom vrijwel altijd goed en zul je nauwelijks mee de fout in gaan. Andere opties zijn bijvoorbeeld rood, licht roze of toch blauw. Ook hier geldt weer, kijk zelf wat bij jouw gelegenheid en dresscode kan. Dit zijn in ieder geval wat opties.

Welke kleur stropdas/strik?

Een pak is niet af zonder een stropdas of een strik. Ga je voor zwart dan zit je bijna altijd goed. Deze neutrale kleur kan eigenlijk altijd wel. Maar de kleur van je stropdas of strik kan ook een goede gelegenheid zijn om je outfit meer kleur te geven en je van je stijlvolste kant te laten zien. Je kunt daarom ook kiezen voor bijvoorbeeld rood, blauw, navy of iets met een patroon.

grijs pak
Foto: Bigstock

Welke schoenen?

Zonder schoenen kunnen we natuurlijk niet de deur uit, en ook hier moet over nagedacht worden. Probeer bij je schoenenkeuze vooral rekening te houden met de gekozen kleur grijs van het pak en naar welke gelegenheid je het pak draagt. Bij een lichtgrijs pak naar een semi-formeel event kunnen bijvoorbeeld in sommige gevallen met cleane witte sneakers.

Wil je echter meer voor nette schoenen gaan, dan heb je de keuze uit veel verschillende kleuren. Feeling bold? Daag jezelf dan eens uit om burgundy rode schoenen uit de kast te drukken. Toch iets té? Zwart, bruin of beige tinten kunnen sowieso altijd! Ook loafers zijn trouwens een optie.

Accessoires

Zoals al eerder genoemd werd is grijs een neutrale kleur. Dit geeft je de perfecte gelegenheid om je outfit hier en waar wat op te leuken. Een grijs pak en accessoires gaan niet voor niets hand-in-hand. Voeg aan je pak dus een mooi horloge, een pochet of bijvoorbeeld manchetknopen toe. Hiermee is je gehele look af!

grijs pak
Foto: Hardini Lestari
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…