Gucci krijgt kleur op de wangen tijdens tweede collectie van Sabato

CREDITS: Gucci

Vorig jaar werd Sabato de Sarna aangekondigd als creatief directeur van Gucci om het volgende hoofdstuk van te schrijven.

En met de lente/zomercollectie die gisteren tijdens de Milano Fashion Week werd getoond, lijkt het een Shakespeare-waardig verhaal te worden.

Sabato weet juiste snaar te raken tijdens lente/zomercollectie Gucci

Of, nouja, Sabata doet in ieder geval een poging. Het is namelijk meteen duidelijk geworden dat Sabato dol is op het gebruik van metaforen en te overdreven proza. ‘Zoals de zee elke kust zonder vooroordelen wast, zo is een museum een volledig open ruimte, die degenen voedt die erdoor worden aangetrokken‘, aldus de aankondiging van Sabato. Gelukkig weet hij met de nieuwe collectie en de modeshow in het Triennale Milano wel de juiste snaar te raken. De manier waarop de nieuwe creatieve directeur verschillende culturen vertaalt naar prêt-à-porter is daar het bewijs van.

De ontmoeting van de stad en het strand

Incontri’, zoals Sabato het zelf zo mooi noemt. Oftewel, de ontmoeting van de stad en het strand. En kijkend naar de manier waarop tropische sheer tops worden aangevuld met korte ritsjassen klopt dat als een bus. Ook de afwisseling tussen de granddad– en streetwear-esthetiek wordt op een verfijnde manier gebracht dankzij klassieke herenschoenen en sorbetgekleurde shirts. Eén ding is zeker: Gucci krijgt kleur op de wangen.

De eyecatchers van de nieuwe collectie van Gucci

Sabato lijkt ook nieuw leven te blazen in de tassenafdeling van Gucci. De handtassen van het merk verloren de laatste jaren wat status, maar het brede scala aan onconventionele tassen brengt hoop. Wij zijn vooral fan van de kleine, rode aktetas. Maar onze favoriet van de hele collectie? Dat is toch wel de fluorescerende polo met lange mouwen. Een echte eyecatcher. Om jouw favoriet te bepalen kun je de livestream van de show hieronder terugkijken. Onder het genot van een heerlijke set van Mark Ronson brengt deze video je binnen no-time van Pacha Ibíza naar je bureaustoel op kantoor. De show begint trouwens vanaf 17:36. Scheelt weer.

Source:
LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…